Advent u Dugom Selu: Savski lađari najbolji u “Igrama na ledu”

Lokalne vijesti

Uzbuđenja i dobre zabave nije manjkalo na Adventu u Dugom Selu – danas su održane naširoko poznate dugoselske Igre na ledu na Gradskom klizalištu. Snage je u dvije teške kategorije u muškoj konkurenciji, i to hokeju i povlačenju štrika, odmjerilo čak pet prokušanih ekipa, sastavljenih od ponajboljih igrača današnjice s našeg područja. Ukupnu pobjedu odnijeli su Savski lađari iz Rugvice osvojivši prva mjesta u obje kategorije.

Kako se čulo od prvaka, oni su to svakako i očekivali. Njihova smjela taktika nije ostavila ravnodušnim ni brojne navijače okupljene oko ledene arene. Pripremali su se uz brojne razgovore i pažljivo promatranje suparničkih mana, a ni sam teren im nije stran – ipak se tu radi o vodi, samo u drugom agregatnom stanju. Drugo mjesto u hokeju zaslužila je ekipa Hrabrog Pere, treće DVD Dugo Selo, četvrto MK Dugo Selo, a peto DVD Rugvica. No rugvički su vatrogasci zato bili drugi u potezanju štrika, ispred DVD Dugo Selo, MK Dugo Selo dok je na začelju ostao tim Hrabri Pero.

Lokalne vijesti

Photo by: Dugoselska kronika

Ženske ekipe, ove godine bio je to sraz Lađarice vs. Bajkerice, borile su se za što bolji plasman u vrlo zahtjevnoj igri bacanja i lovljenja plišanaca. Ovdje se do samog kraja nije znalo tko će na pobjedničko postolje, zanimljiv susret bio je pun obrata pa čak i sudačkog urgiranja. Ipak, bolje su bile članice MK Dugo Selo. Za fer suđenje i mjerenje vremena bila su zadužena dva ravnatelja POU-a Nenad Haleuš Mali i SC-a Miroslav Škrlec. Kako se čulo, ovogodišnji turnir bio je žestok, pogotovo kod natjecateljica koje su zahtijevale ponovno prebrojavanje plišanih igračaka u dva navrata. Nagrade je najboljima uručio gradonačelnik Nenad Panian.

Photo by: Dugoselska kronika

Nakon sportaša, na led su stali brojni klizači. Uz finu gastro ponudu i omiljene zimske napitke, posjetitelji su nastavili uživati u subotnjoj večeri. Najmlađe je razveselio facepainting i predstavljanje škole stranih jezika Helen Doron. Oni malo stariji nisu propustili šetnju po bajkovitom Kontesinom putu, a još se stigne i na nastup Ttaboo banda.

Program Adventa u Dugom Selu nastavlja se sljedećeg petka 17. prosinca od 17, 30 sati. U 18 sati nastupa zbor Glazbene škole Dugo Selo, u 18.30 sati nebo će osvijetliti lampioni. Zajedničko puštanje lampiona humanitarna je akcija, stoga svakako dođite i pridružite se. Tijekom cijelog Adventa traju humanitarne akcija, prikupljaju se donacije za dvije naše sugrađanke. Petak je rezerviran za dolazak Djeda Božićnjaka na štulama i nastup Đure Ravenšćaka. U subotu 18. prosinca atmosferu će zagrijati u 17,30 sati Moto Mrazovi, u 18 sati nastupa Jozo Bozo, a u 19 sati TS „Ljubavnici“.

Piše: Dugoselska kronika

Prethodni članakSljedeći članak