U Bjelovaru upriličeno druženje djece s Argonautima i Djedom Božićnjakom

Lokalne vijesti

Na radost najmlađih Bjelovarčana, u subotu 11. prosinca na bjelovarskom paviljonu okupili su se Argonauti koji su za svoje male sugrađane organizirali i druženje s nezaobilaznim Djedom Božićnjakom. 

“Ovu godinu, naši Argonauti posvetili su upravo djeci kako bi ih educirali i motivirali na bavljenje sportom. Također, tijekom 2021. za njih su organizirali i nekoliko radionica pod nazivom „I ja želim biti Argonaut“, pa je i druženje na paviljonu dio tog projekta. Od ostalih aktivnosti, tu su i projekti “Kupom u dahu” i “Valovi energije – HEP”, a što Argonauti planiraju u 2022., rekao je predsjednik udruge.

“Kroz ovu godinu smo se najviše posvetili djeci, jer ih želimo pobliže upoznati ne samo sa veslanjem, već sportom općenito. Uskoro uključujemo i djecu iz vrtića. Konkretno, veslanjem se djeca mogu početi baviti tek sa 14, 15 godina, no upoznavanje sa sportom svakako treba početi puno ranije. Na našim primjerima malce želimo aktivirati i pružiti im motivaciju. Nažalost, djeca su u današnje vrijeme nekako sve manje aktivna. Većina naših akcija je vezana za vodu i veslanje, no u mogućnosti smo pružiti savjete i smjernice za neke druge sportove. U našoj udruzi imamo smjene generacija, jedni odlaze, drugi dolaze i s tim smo jako zadovoljni. Mi već duže vrijeme najavljujemo i očekujemo famoznu utrku na Havajima koja je bila otkazana zbog pandemije koronavirusa. Još uvijek ne znamo što će biti sa 2022., no za 2023. planiramo konačan odlazak na tu utrku. Ne očekujemo pobjedu, već uzbudljivo sudjelovanje i stjecanje dodatnog iskustva. Veslali smo od Prevlake do Savudrije, preveslali Kupu od izvora do ušća, a nešto slično planiramo napraviti i sljedeće godine. Čekamo povratak našeg trenera iz Kine kako bismo nastavili s radom”, poručuje Tomislav Smrček – Čonč.

Lokalne vijesti

Photo by: Bjelovar info

Najmlađi sudionici upitani su znaju li tko su Argonauti i čime se točno bave. “Argonauti su veslači. Veslaju na Jadranu i jako su dobri. Oni puno treniraju. Ja isto treniram tjelesni i nogomet. Veslati ne znam, ali možda ću i to naučiti”, rekao je Marko Dravić. “Argonauti su naši poznati veslači. Baš su super i dobro veslaju. Znam da imamo i veslačice. Ja veslam kad odem na more. Moj tata je Argonaut, pa mi puno priča o veslanju i malo me podučava”, kaže desetogodišnji djevojčica.

Piše: Bjelovar info

Prethodni članakSljedeći članak