Bjelovarsko-bilogorski župan posjetio grad Garešnicu i održao radni sastanak s gradonačelnikom i predsjednikom gradskog vijeća

Lokalne vijesti

Photo by: Facebook Marko Marušić

Na poziv gradonačelnika Josipa Bilandžije, u srijedu 19. siječnja u Garešnici je boravio bjelovarsko – bilogorski župan koji je nakon radnog sastanka obišao nekoliko gradskih lokacija, među kojima je bio i novouređeni prostor Centra za posjetitelje. Naime, riječ je o projektu “Zeleni vrtovi Poilovlja” čija je vrijednost veća od 20 milijuna.

“Prvi puta sam bio u službenom posjetu Garešnici. Održali smo jedan vrlo kvalitetan sastanak na kojem sam više čuo o problemima koji muče stanovnike Garešnice, od kojih bi najviše istaknuo problem primarne zdravstvene zaštite. S obzirom da je riječ o situaciji koja pogađa skoro cijelo područje naše zemlje, Bjelovarsko – bilogorska županija je povisila stipendije za studente medicine i to sa 1 000 na 3 000 tisuće kuna. Razgovarali smo i o drugim temama, kao i budućim projektima Županije. Trenutno radimo na prikupljanju dokumentacije za energetsku obnovu Domova zdravlja. U fazi smo razvoja cikloturizma, odnosno biciklističke trase od Bjelovara do Banove Jaruge. Dakle, riječ je o revitalizaciji stare željezničke pruge. Dotaknuli smo se teme županijskih cesta na području grada Garešnice. Uvidjeli smo prioritete i mi ćemo već ove godine asfaltirati cestu prema Kaniškoj Ivi. Bilo je puno zajedničkih tema i veseli me dobra suradnja između Grada Garešnice i Bjelovarsko – bilogorske županije. U fokusu je i razvoj širokopojasnog interneta za garešničko područje”, poručio je župan Marko Marušić. 

Lokalne vijesti

Photo by: Facebook Marko Marušić

Nakon obilaska trenutno najvećeg turističkog garešničkog projekta, župan Marušić i gradonačelnik Bilandžija uputili su se prema centru grada gdje su u tijeku rekonstrukciji radovi na zgradi Gradske knjižnice Đuro Sudeta. Vrijednost projekta iznosi pet i pol milijuna kuna, dok su pripreme krenule prije nekoliko godina. Knjižna građa je iz zgrade iseljena 2020. godine.

“Županijski projekti su ti koji razvijaju naš grad. Kao što je i sam župan potvrdio, razgovarali smo o zdravstvu, školstvu, županijskim cestama, širokopojasnom interneta, biciklističkom turizmu, asfaltiranju prometnica. Zaista je jako puno poveznica između Grada Garešnice i Bjelovarsko – bilogorske županije.  Župan je na samom početku svoga rada pokazao veliku želju za suradnjom, što je za svaku pohvalu. Vjerujem da će sugrađani biti zadovoljni našim zajedničkim radom. Usprkos težoj financijskoj situaciji, interes za razvoj Garešnice itekako postoji”, zaključuje gradonačelnik Bilandžija. 

Postoji i plan za otvorenje nove zgrade gradske knjižnice. Prema sadašnjim informacijama otvorenje bi se trebalo održati krajem svibnja, povodom proslave Dana grada Garešnice.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak