Blagdanski koncert KUD-a Preporod „Došel je s neba angel pastirom“ razgalio mnoge

Lokalne vijesti

Ljepotu, bogatstvo i raznolikost hrvatskih božićnih narodnih pjesama i napjeva večeras su više nego zadivljujuće prenijeli članovi KUD-a Preporod održavši u Crkvi sv. Martina svoj koncert na Štefanje i nakon prošlogodišnje stanke zbog epidemiološke situacije, ovogodišnji koncert ne samo da je oživio tradiciju blagdanskog koncerta, već je prizvao duh „staronormalnog“.

U izvedbi članica i članova Folklornog ansambla, tamburaškog sastava, sekcije „Veterani“ i ženskog vokalnog ansambla „Koledarice“, a sve pod ravnanjem Ambrozija Puškarića, Preporodovo glazbeno putovanje započelo je pjesmom Hrvatskog zagorja „Dober vam večer gospodar“ kao dobrodošlica brojnoj publici. Potom o božićnom svjetlu „Danak svanu, koledo“, zapjevala se pjesma iz Slavonskog Šamca, „Božićno kolo“ iz Korduna, iz Dalmacije zapjevala se pjesma „Veseli se Majko Božja“, iz Gradišća „Betlehem, Betlehem“ i „Srićna noć“ uz još manje poznate, ali prekrasne napjeve. Koncert je zaključen dvjema hrvatskim pučkim pjesmama koje je prigrlila i crkva u božićnom liturgijskom slavlju – „Radujte se narodi“ i „Narodi nam se kralj nebeski“ tako da se Preporodašima na kraju pridružila i razgaljena publika.

Lokalne vijesti

Photo by: Dugoselska kronika

Ovogodišnji program uvježbali su voditelji Ambrozije Puškarić i Mario Sorić, a koncert je organiziran pod vodstvom predsjednika KUD-a Preporod Marija Mlinareka kao poklon vjernoj dugoselskoj publici uz božićne i novogodišnje želje ljubavi, mira, radosti i veselja!

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak