Čarobni Advent u Samoboru – Klizalište sa zvjezdanim nebom, svjetlucava šetnica i fire show otvaraju bajkovite blagdanske dane

U samom srcu grada, iščekivanje božićnih blagdana brže će proći uz veliko klizalište okruženo drvećem s bezbroj svjetlucavih ukrasa i lampica. Osim Adventa na ledu, uživat će se u dobroj glazbi uz mnoštvo koncerata te brojnim drugim događanjima za velike i male.

Simboličnim paljenjem prve adventske svijeće u subotu na Trgu kralja Tomislava u Samoboru,  započet će ovogodišnji Advent u Samoboru. Domaćini pripremaju čaroban Advent u Samoboru koji će vaše blagdanske dane pretvoriti u bajkovite. U nedjelju, 3. prosinca 2023. godine u 17:00 sati gradonačelnica Petra Škrobot upalit će tisuće lampica koje će tvoriti zvjezdano nebo iznad klizališta i svjetlucavu šetnicu kroz centar grada.  Advent službeno započinje pravim zimskim ugođajem – plesnim i fire showom na ledu uz maskote, veselje i smijeh uz Marija Petrekovića te glazbu Roka Vuškovića i Ružice Maurus.

Toplo se obucite i prošećite magičnim samoborskim šetnicama gdje možete pronaći  prigodne poklone na štandovima samoborskih obrtnika, okrijepite se na jednom od mnogih gastro štandova i zauzmite svoje mjesto na  koncertu Letećeg odreda koji će početi u 19 sati na Trgu Matice hrvatske.

Da Samobor nije poznat samo po Fašniku, već i po najboljem Adventu, uvjerit će se svi posjetitelji koji u narednim danima posjete ovaj grad. Na rasporedu su razne radionice izrade božićnih ukrasa, likovne radionice, dječje olimpijade na ledu, vožnja u eko vlakiću, a šuška se i da će se među djecu spustiti Djed Božićnjak u vrućem balonu! Možda i on okuša svoje vještine na ledu jer će klizalište svakog dana biti otvoreno od 10 do 22 sata.

Na ovogodišnjem samoborskom Adventu na svoje će doći i ljubitelji dobre glazbe jer će gradom odjeknuti pjesme raznih izvođača, poput Joleta, Daleke obale, Grupe Loco, Bones Jazz Quarteta, Ivane Marić&Benda…Od eno gastro ponude na Minglanju u Klanjcu prigodno će se nuditi debrecinke, sirevi i kobasice, zapečeni štrukli, fritule, štrudle, vruća čokolada i slične poslastice. U Kleščićevoj ulici u ponudi će biti med, bermet, licitari, kraluši…

Posjetitelji će čarobne trenutke moći ovjekovječiti i fotografiranjem na nekoliko posebno uređenih foto kutaka – na samom klizalištu, u Milakovićevoj na mostu preko Gradne, u Stražničkoj, na drvenom mostu u Livadićevoj ili ispred Samoborskog muzeja. Na Trgu će se moći pisati pisma Djedu Mrazu, a na Staru godinu Jole će nas uvesti u podnevni doček Nove. Ostali će navečer godinu ispratiti koncertom grupe Panorama.

Bajkovita idila samoborskog adventa blistati će sve do 7. siječnja 2024., a detaljni raspored događanja možete pronaći u privitku e-maila i na www.samobor.hr.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak