Sveta Nedelja nastavlja s besplatnim gradskim prijevozom

Grad Sveta Nedelja izradio je Studiju optimizacije usluge komunalnog linijskog prijevoza te na njezinim temeljima napravio novu regulaciju prometa.

Cilj Studije bio je optimizacija postojećih komunalnih linija gradskog prijevoza Grada Svete Nedelje i prijedlog moguće reorganizacije prijevoznih linija u svrsi povećanja korištenja javnog prijevoza kako bi se pozitivno utjecalo na eksterne transportne troškove: smanjenje zagušenja – rasterećenje prometnica, povećanje stupnja sigurnosti prometa te pozitivan utjecaj na okoliš. „Izradili smo Studiju kako bismo dobili uvid u stvarne potrebe naših stanovnika, a uz nju uzeli smo u obzir sve prijedloge i prigovore koje smo dobili od samih građana kako bismo poboljšali gradski prijevoz. Nove linije sada prolaze kroz strogi centar grada, voze se pored osnovne škole i ambulante,  a trasa je potpuno obnovljena. Bolje smo organizirali i trasu prema Kalinovici koje je do sada bila najslabije pokrivena“, rekao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec. Naglasio je kako su i sami stanovnici zadovoljni s uslugom besplatnog prijevoza, te svi podržavaju nastavak usluge.

Photo by: PR

Danas, 28. studenog 2023. godine gradonačelnik Dario Zurovec potpisao je s članom Uprave Autotransa d.d. Cres Vedranom Tomičićem, kao pružateljem usluge besplatnog komunalnog linijskog prijevoza, Ugovor o nastavku besplatnog prijevoza građana na području Grada. „Novim četverogodišnjim ugovorom dokazali smo svoju kvalitetu, a u novo razdoblje ulazimo sa potpuno novim autobusima. Građanima će biti na raspolaganju niskopodni autobusi, prilagođeni invalidima i roditeljima s malom djecom.  Kvaliteta nam je fokus i u budućem razdoblju, a njome i zadovoljstvo stanovnika, svih korisnika usluga“, rekao je Vedran Tomičić. Svim građanima će biti podijeljen novi raspored s kartom linija, isti će biti dostupan na web stranici grada i na društvenim mrežama, te u tiskanom obliku u Gradskoj upravi i u samom autobusu.

photo by: PR

Od 1. prosinca 2023. godine područjem grada Svete Nedelje vozit će potpuno novi gradski, niskopodni autobusi koji su prilagođeni potrebama svih sugrađana. Autobusi posjeduju nivelirajuću rampu za ulazak osoba s invaliditetom i dječjim kolicima, a imaju i besplatan Wi-Fi.

Napravljene su izmjene na linijama 101 i 103, dok trasa linije 102 ostaje ista. Najveća izmjena odnosi se na liniju 103 Sveta Nedelja – Podsused. Sukladno sugestijama građana, prometovat će uz OŠ Vladimir Deščak, ambulantu i crkvu.

NOVI VOZNI RED I LINIJE 01_12_2023

 

 

Piše: M.T.

Prethodni članakSljedeći članak