Čestitka Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske povodom nacionalnog dana hitne medicinske službe

Lokalne vijesti

Photo by: Freepik

Dana 30. travnja u Hrvatskoj obilježava se Nacionalni dan hitne medicinske službe, koja svakodnevno pruža najurgentnije i najvažnije postupke hitne medicinske skrbi i zbrinjavanja građana naše države.

U prigodi obilježavanja ovog dana, uz čestitke svim djelatnicima, valja podsjetiti da je hitna medicinska služba djelatnost koja se u proteklih desetak godina najviše transformirala te najviše napredovala u svom stručnom i organizacijskom smislu.

Prije desetak godina, naime, hitna medicinska služba u Hrvatskoj organizacijski se sastojala od samo četiri zavoda specijalizirana za pružanje hitne medicinske pomoći, dok je danas cijeli teritorij Republike Hrvatske pokriven dobro educiranim i moderno opremljenim timovima hitne medicine.

Reforma hitne medicinske službe, koja je započela prije desetak godina formiranjem nacionalnog zavoda za hitnu medicinu i županijskih zavoda, rezultirala je jednom od najučinkovitijih zdravstvenih djelatnosti u Republici Hrvatskoj.

Osigurana je učinkovitija, dostupnija i brža hitna medicinska usluga, obnovljen je vozni park izvanbolničke HMS, uvedena je specijalizacija iz hitne medicine te dodatno stručno usavršavanje svih djelatnika. Pored toga, uvedeni su standardi opreme, vozila i odjeće djelatnika HMS-a te su izrađene smjernice postupaka zbrinjavanja hitnih pacijenata. Na taj način formirana je visoko stručna i dobro opremljena hitna služba, sa statusom djelatnika kakav je prije bilo nemoguće ostvariti.

Stoga, povodom današnjeg dana, Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske upućuje čestitke i zahvaljuje svim djelatnicima hitne medicinske službe, ravnateljima županijskih zavoda za hitnu medicinu, kao i djelatnicima i vodstvu Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu te pruža punu podršku dosadašnjem radu ravnateljice prim.mr.sc.  Maje Grbe Bujević, dr.med., koja je svojim stručnim i organizacijskim radom i trudom u proteklih desetak godina zasigurno jedna od najzaslužnijih za razvoj, napredak u svim segmentima te znatno poboljšanje hitne medicinske službe u Republici Hrvatskoj.

Prethodni članakSljedeći članak