Čitanje slikovnica i Paint&Wine na Noći knjige u Ivaniću

I ove godine, Gradska knjižnica Ivanić-Grad uključila se u nacionalnu manifestaciju Noć knjige koja u središte svojeg interesa stavlja djela, njihove tvorce i čitatelje. Trinaesta po redu, održala se u utorak 23.4.u povodu Dana hrvatske knjige (22. travnja) i Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja).

Sve je započelo s djecom u 10 sati kad je, već tradicionalno, zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Tomislav Cuvaj čitao izabrane slikovnice vrtićancima, predškolcima iż Dječjeg vrtića Ivanić-Grad. Osim kvalitetno provedenog vremena i užitka, čitanje djeci naglas pomaže u boljem razumijevanju jezika, potiče njihov emocionalni, socijalni i intelektualni razvoj, ljubav prema čitanju i knjizi te obogaćuje njihova iskustva.

Noć knjige, foto: Grad Ivanić-Grad

Za učenike 5. razreda OŠ u 11.15 sati organiziran je kviz o Harryju Potteru u suradnji s Mozaik knjigom. Kviz su vodili Vedran Bratušek i Marko Hadjur pružajući sudionicima priliku da pokažu svoje znanje o najpoznatijem književnom čarobnjaku i čarobnom svijetu, dobro se zabave te još nešto zanimljivo nauče. Pobjednik kviza nagrađen je prigodnom nagradom – nastavkom Harry Potter romana po izboru.

Zbog velikog interesa i ovaj put je u večernjim satima od 18.30 sati održana Paint&Wine radionica za odrasle. U opuštenoj atmosferi s mnogo smijeha i pozitivne energije sudionicu su stvarali mala umjetnička djela.

Noć knjige bila je i dobra prilika za sve koji kasne s vraćanjem knjiga da iskoriste akciju vraćanja knjiga bez naplate zakasnine.

 

Piše: WK/Jasmina Hren Knežević

Prethodni članakSljedeći članak