Do svibnja VIO ZŽ najavljuje dovršetak radova na više gradilišta na području Grada Dugo Selo

Nakon što je proteklog tjedna na području Dugog Sela otvoreno nekoliko građevinskih lokacija na izgradnji i rekonstrukciji sustava odvodnje otpadnih voda kroz EU projekt “Rugvica-Dugo Selo – Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda” Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije d.o.o. najavljuje završetak radova do svibnja.

Izvođač radova EURCO d.d. trenutno izvodi radove na području Martin Brega i to na polaganju gravitacijskih kolektora u ulicama Vinogradarski put, Novo brdo i Šaškovečka ulica. U Šaškovečkoj ulici u Dugom Selu izvode se radovi na izgradnji sustava odvodnje otpadnih voda s predviđenim rokom dovršetka radova 1. svibnja ove godine. Za završetak radova na izgradnji sustava odvodnje na području Martin Brega preostalo je polaganje 2 kilometra cjevovoda, izrada kućnih priključaka te ispitivanje cjevovoda nakon čega će uslijediti obnova prometnica.

Photo by: Dugoselska kronika

Pored svega navedenog izvode se i radovi na rekonstrukciji rasteretne građevine u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu.

Na području Grada Dugo Selo u sklopu radova na izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda i pripadnih objekata (pre/crpne stanice, priključci) za projekt “Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok” Izvođač radova Zajednica od 8 Izvođača (GEORAD d.o.o., GUT d.o.o., BK MONTAŽA d.o.o., BOLČEVIĆ-GRADNJA d.o.o., AMB GRADNJA d.o.o., NERING d.o.o., TEMPORIUM GRADNJA d.o.o. i KINDER GRADNJA d.o.o.) izvodi sljedeće radove:

– U Osječkoj ulici izvodi se postavljanje betonskih rubnjaka te uređenje pristupnih površina ulazima u dvorišta – planirani rok završetka radova je 20. ožujka ove godine.

– U Ulici I. G. Kovačića, pripadnim odvojcima, Ulici M. Držića, Ulici P. Berislavića provodi se ispitivanje rekonstruiranog cjevovoda. Planirani rok dovršetka radova je 20. ožujka ove godine, nakon čega će uslijediti obnova prometnica.

– U Ulici J. Zorića izvodi se rekonstrukcija vodoopskrbnih priključaka. Planirani rok dovršetka radova je 25. travnja ove godine, nakon čega će uslijediti obnova pristupnih površina ulazima u dvorišta.

– U Bjelovarskoj ulici izvodi se rekonstrukcija vodoopskrbnih priključaka. Planirani rok dovršetka radova je 11. travnja ove godine, nakon čega će uslijediti obnova pristupnih površina ulazima u dvorišta.

– U Ulici A. G. Matoša izvedena je priprema za asfaltiranje. Završetak asfaltiranja je planiran do 25. veljače ove godine.

– U Omladinskoj ulici u Velikoj Ostrni izvodi se rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda. Radovi se izvode van asfaltiranog dijela prometnice. Planirani rok dovršetka radova je 25. travnja ove godine.

Prema pisanju Dugoselske kronike, iz VIOZŽ-a navode kako se u Ulici A. Mihanovića  u Dugom Selu izvode radovi na rekonstrukciji sustava odvodnje otpadnih voda, a predviđeni rok dovršetka radova 28. veljače ove godine. Nakon završetka navedenih radova u istoj ulici izvest će se rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda u sklopu radova na izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda i pripadnih objekata (pre/crpne stanice, priključci) na vodoopskrbnom području Dugo Selo za projekt “Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok”.

Predviđeni rok dovršetka svih radova  u Ulici A. Mihanovića je sredina travnja ove godine nakon čega će se pristupiti sanaciji ulice.

Prethodni članakSljedeći članak