Emil Šikac svetonedeljski vatrogasac godine

Lokalne vijesti

Photo by: Lokalne vijesti

Povodom dana sv. Florijana, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec primio je jučer, 4. svibnja 2022. predstavnike Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje.

Gradonačelnik Dario Zurovec u pratnji zamjenika gradonačelnika Gabrijela Deaka tom je prigodom podijelio zahvalnice vatrogascima koji su sudjelovali na dislokacijama u Sisačko-moslavačkoj županiji, te uručiti priznanja DVD-ima i VZG-u za rad na otklanjanju posljedica potresa na području grada Svete Nedelje, te je dodijelio i priznanje za Vatrogasca godine. „Ovo je bila prigoda za dodjelu nagrada vatrogascima koji su se u proteklih godinu dana iskazali. Bili smo suočeni s mnogim problemima, od potresa nadalje, s kojima su se javile neke potrebe koje do sada nismo imali na terenu. U budućnosti planiramo nabaviti još jedno vozilo te izgraditi centar za žurne službe koji će biti jedinstvena lokacija za pristup svim prometnicama u jednakom vremenu“, istaknuo je Dario Zurovec. Naglasio je kako imaju stalno zaposlene vatrogasce koji su uvijek dostupni i brzo reagiraju, a žurni centar bit će prvi korak do osnivanja javne vatrogasne postrojbe. Priznanja su preuzeli predstavnici DVD-a Rakitje, Kerestinec, Strmec, Sveta Nedelja te VZG-a Ivica Petravić.

Lokalne vijesti

Photo by: Lokalne vijesti

Emil Šikac proglašen je vatrogascem godine Grada Svete Nedelje. Kao član DVD-a Strmec iznenađen je dobivenom nagradom. „Velika mi je čast što sam postao nositelj ovog priznanja. Iako nisam mogao sudjelovati u izvanrednim dislokacijama u Petrinji i Glini, aktivan sam u zajednici i društvu, na intervencijama kao operativac, kao tajnik u društvu i nadzornom odboru VZG-a“, istaknuo je Šikac. Iako nije od djetinjstva maštao postati vatrogascem, priključio im se pred kraj fakulteta. „Mnogo članova moje obitelji je u DVD-u pa su me povukli i tako sam zavolio vatrogastvo.“

Photo ba: Lokalne vijesti

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje Ivica Petravić je rekao kako se protekla godina pokazala iznimno zahtjevnom za vatrogasce. „Zahvalio bi svim našim članovima koji su se odazvali na intervencije u Sisak i Petrinju u nekoliko navrata. Operativno smo djelovali na mnogim područjima rada. Sve nas zajedno vodi želja za pomoći u nepredviđenim situacijama. Za lijepu riječ i zahvalu živimo i radimo“, naglasio je Ivica Petravić.

Po završetku prijema kod gradonačelnika svetonedeljski vatrogasci su se postrojili ispred Župne crkve Blaženog Alojzija Stepinca gdje je potom održana i svečana misa.

Piše M.T.

Prethodni članakSljedeći članak