Završena druga faza projekta Zaželi u Rugvici

Photo by: Facebook Mato Čičak

Općina Rugvica završila je projekt „Zaželi i zaposli se – II. faza“

Na završnoj konferenciji projekta „Zaželi i zaposli se – II. faza“ održanoj u Rugvici 5. svibnja 2022. godine prezentirane su provedene aktivnosti te rezultati projekta, koji je sufinanciran sredstvima EU u ukupnoj vrijednosti 371.463,92 kuna. Projekt je provodila Udruga hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata Općine Rugvica u suradnji s Općinom Rugvica, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Centrom za socijalnu skrb Dugo Selo.

Na projektu je bilo zaposleno osam žena na radnom mjestu geronto-domaćice koje su svakodnevno pružale uslugu pomoći u kući za 60-tak nemoćnih korisnika te korisnika starije životne dobi s područja Općine Rugvica i Općine Dubrava. Korisnicima se kao najveća podrška u projektu pokazala pomoć u održavanju kućanstva, pratnja liječniku, odlasci u nabavku te druženje, razgovor i šetnja. Uz usluge pomoći u kući, korisnicima se kontinuirano isporučuju paketi sa sredstvima za čišćenje i higijenskim potrepštinama.

Photo by: Facebook Mato Čičak

„Ovim projektom pomogli smo teže zapošljivim ženama da steknu nove kvalifikacije, ali smo uvelike pomogli i našim starijim i nemoćnim mještanima, kako bi im olakšali svakodnevni život. Nadam se da će se projekt provoditi i dalje, jer je briga o našim najdražima u zlatnim godinama izuzetno bitna“, rekao je načelnik Mato Čičak.

Ciljevi projekta su zapošljavanje žena koje su teško zapošljive na tržištu rada, osposobljavanje teško zapošljivih žena za bolje zapošljavanje i stjecanje bolje pozicije na tržištu rada te poboljšanje uvjeta života starijih osoba i nemoćnih osoba.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak