Grad Dugo Selo povećao iznos sufinanciranja predškolskog odgoja i obrazovanja u privatnim vrtićima za dodatnih 200 kuna

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian potpisao je 4. listopada 2021. s predstavnicima privatnih vrtića, ravnateljicom DV „Vrapčić“ Ivom Hrković, „Buba Biba“ Andrejom Čukelj te „Didi“ Karmen Pavlic, aneks ugovora o sufinanciranju programa predškolskog odgoja i obrazovanja u vrtićima drugih osnivača u 2021. godini. Anexom je ugovoreno povećanje iznosa sufinanciranja Grada sa 1.100 kuna mjesečno po korisniku na 1.300 kuna.

S obzirom da odluka stupa na snagu s danom donošenja, povećanje sufinanciranja će se odnositi već i za mjesec listopad. Na području Grada ima 633 vrtićke djece, od kojih njih 353 polazi gradski DV „Dugo Selo, 50 djece DV „Buba Biba“, 60 djece DV „Didi“, te 200 DV „Vrpčić“.

„Kao što sam govorio u predizbornom programu, bit svega je izjednačiti cijene u gradskom i privatnim vrtićima na dobrobit građana. Ovime privatni vrtići ne dobivaju dodatnu sumu nego se samo smanjuje roditeljima cijena prilikom boravka djece. Nadam se da ćemo u sljedećem razdoblju, ovisno o potrebama privatnih vrtića i ovisno o inflaciji, nastojati izjednačiti cijenu s gradskim tako da svi budu zadovoljni, iduće godine ili godinu poslije toga – sve ovisno o potrebama privatnih vrtića i dogovoru s Gradom“, kazao je  Panian, te dodao:.“ Neće biti nikakvih problema jer, jednostavno, mi moramo misliti na djecu Dugog Sela, na zaposlene roditelje te na poduzetničku klimu, a privatni vrtići to jesu i mi ih potičemo da nastave s radom.“

Photo by: Dugoselska kronika

Aktivnom suradnjom s gradskom vlasti zadovoljni su i predstavnici privatnih vrtića.

“Za nas to je jedan veliki korak koji se, do sada, na području grada Dugog Sela nije dogodio. To nam puno znači jer će roditelji imati jednake startne pozicije pri upisu što se tiče same cijene, a i ova najava da će se pratiti inflacija na terenu. Meni osobno, čini mi se da je Grad počeo ulagati i brinuti se o predškolskom obrazovanju i odgoju na način kako to rade dobri gospodari. Bilo je interesa za osnivanje novih skupina, na što je pozivao Grad, u našem vrtiću. Mi smo otvorili dvije nove skupine u Puhovu tako da ih sada tamo imamo pet, napravili smo preustroj prostora“, kazala je ravnateljica vrtića „Didi“ Karmen Pavlić.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak