GRAD SVETA NEDJELJA NASTAVLJA S ULAGANJEM OBRAZOVANJEM

Gradonačelnik Svete Nedelje, Dario Zurovec, 29. rujna 2021. godine donio je Odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2021./2022. za sveukupno 60 učeničkih i studentskih stipendija.

„Za školsku, odnosno akademsku godinu 2021./2022. bit će dodijeljeno sveukupno 20 učeničkih i  40 studentskih stipendija, što je 5 studentskih stipendija više nego prošle godine“, kazao je Zurovec. Stipendija će se dodjeljivati u iznosu od šesto kuna mjesečno za učenike i devetsto kuna mjesečno za studente za razdoblje od studenog ove do studenog sljedeće godine.

„Novost je daljnja digitalizacija procesa u gradskoj upravi  izrađena je aplikacija za predaju prijave na natječaj za dodjelu stipendija kako bi olakšali prijavu učenicima i studentima. S digitalizacijom i novitetima nastavit ćemo i dalje“, dodao je Zurovec. Aplikacija za predaju prijave na Natječaj za dodjelu stipendija izrađena je kako bi se olakšala prijava učenicima i studentima. Natječaj je otvoren do 22.10.2021. godine, a u slučaju prijave kroz aplikaciju isti je moguće predati do 22.10.2021. godine u 14,00 sati.

Photo by: Ivan Aleksić

Natječaj je raspisan za sljedeće:

  • 10 stipendija učenicima srednjih škola za deficitarna zanimanja prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja HZZ-a
  • 5 stipendija učenicima srednjih škola na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa
  • 5 stipendija učenicima srednjih škola prema kriteriju izvrsnosti (ne odnosi se na učenike 1. razreda)
  • 10 stipendija redovnim studentima u obrazovnim programima na kojima prema preporuci za obrazovnu upisnu politiku stipendiranja HZZ-a treba povećati broj upisanih i stipendiranih studenata
  • 20 stipendija redovnim studentima preddiplomskog studija na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa
  • 5 stipendija redovnim studentima diplomskog studija na osnovu kriterija socio-ekonomskog statusa
  • 5 stipendija redovnim studentima na osnovu kriterija izvrsnosti (ne odnosi se na studente 1. godine studija).

Više o samom natječaju kao i informacije o svoj potrebnoj dokumentaciji moguće je pronaći na službenim stranicama Grada Svete Nedelje, ili pomoću novo izrađene aplikacije.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak