Ivanić-Grada uputio Poziv građanima za dostavu podataka o neuseljenim stambenim objektima u koje bi se smjestile izbjeglice iz Ukrajine

Photo by: Facebook Grad Ivanić-Grad

U gradskoj upravi Grada Ivanić-Grada 10.3.2022. godine održana je 22. sjednica Stožera civilne zaštite Grada Ivanić-Grada koja je u cijelosti bila posvećena izbjegličkoj krizi i velikom broju raseljenih osoba iz Ukrajine koje su pobjegle i bježe zbog rata koji od 24.2.2022. traje u toj zemlji.

S obzirom da je jedan dio raseljenih osoba iz Ukrajine već došao u RH a da je realno očekivati da će broj ukrajinskih izbjeglica koji će u našoj zemlji tražiti utočište i nadalje rasti, Ravnateljstvo civilne zaštite RH-Područni ured civilne zaštite Zagreb obratio se Gradu Ivanić-Gradu sa zahtjevom da prikupi podatke o neuseljenim stambenim objektima na području Grada Ivanić-Grada u kojima bi se mogao osigurati individualni smještaj ukrajinskih izbjeglica na duži period.

Na sjednici je utvrđeno da Grad Ivanić-Grad u svom vlasništvu nema neuseljenih stambenih objekata pa je donesen zaključak da se pozovu građani s područja Grada Ivanić-Grada koji su svom vlasništvu imaju neuseljeni stambeni objekt koji bi mogao poslužiti za ovu namjenu, da se jave i u gradsku upravu.

Više informacija možete potražiti ovdje.

Prethodni članakSljedeći članak