Protekle subote u Dugom Selu se okupilo gotovo tisuću motorista na proslavi rođendana

Photo by: Dugo Selo

Povodom obilježavanja četrnaestog rođendana Moto Kluba Dugo Selo organiziran je, do sada, najveći i najmasovniji rođendanski party, na kojem je sudjelovalo gotovo tisuću motora. Prekrasna, sunčana i topla subota bili su mamac svim zaljubljenicima u motore da navrate u Dugo Selo na prvi ovogodišnji blagoslov motorista i njihovih motora.

Nakon dvogodišnje stanke zbog epidemiološke situacije dugoselsko okupljanje nisu propustili prijatelji MK Dugo Selo iz cijele Hrvatske, ali niti oni iz susjednih zemalja kao što su Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, a bilo je i onih koji su „potegnuli“ čak i iz Rumunjske.

Motorijadi se, u nešto ležernijem i neformalnijem izdanju, pridružio i dugoselski gradonačelnik Nenad Panin, inače i sam strastveni obožavatelj u motora.

„Mislim da nismo mogli poželjeti ljepši dan za moto susret u našem Dugom Selu. Sunce, toplo vrijeme i veliki odaziv zaljubljenika u motore odličan su uvod u ovogodišnju moto sezonu. Ovakva okupljanja imaju veliki turistički potencijal za Dugo Selo i Grad će učiniti sve što je u njegovoj moći da se i u budućnosti nastave održavati“, kazao je Panian.

Photo by: Dugo Selo

Sve okupljene motoriste i njihove motore, blagoslovio je dugoselski župnik vlč. Ivan Valentić u Župnoj crkvi sv. Martina. Nakon svete mise motoristi su se u defileu uputili prema Općini Brckovljani gdje je prema programu bila planirana posjeta Obiteljskoj sirani Zadravec u Kusanovcu.

Motoriste je pozdravio Općine Brckovljani Tihomir Đuras pozdravio, a Općina i Moto klub Dugo Selo svima su osigurali osvježenje, uz degustaciju mliječnih proizvoda. Ovogodišnji defile organiziran je na području općine Brckovljani u znak zahvale za financijsku pomoć u nabavi kontejnera koji su omogućili Klubu otvaranje novih prostora, rekli su iz MK Dugo Selo.

Nakon okrijepe u Kusanovcu, karavana se uputila prema Dugom Selu gdje je Klub pripremio besplatne porcije graha. Okupljeni su se odlično zabavljali uz moto igre, te nastupe rock bendova Magic bus i Vrane do noćnih sati.

Photo by: Dugo Selo

Svoje zadovoljstvo odazivom nije krio niti predsjednik MK Dugo Selo Bernard Riha. „Oko sto klubova nam se registriralo na party-u, a procjenjujemo 1.000 motora da nas je posjetilo ove godine što je do sada najbrojniji odaziv, i iznad svih očekivanja. Defile je gotovo zakrčio selo Kusanovec, ali to nije smetalo mještanima koji su s oduševljenjem dočekali naše goste“, kazao je Riha.

„Imali smo pauzu od dvije godine zbog epidemiološke situacije s time da smo prošle godine vrlo uspješno održali svoj rujanski moto susret u Rugvici. U međuvremenu smo radili na pronalasku i uređenju novih prostora koji se upravo nalaze na novom dugoselskom sajmištu gdje se održavao rođendanski party. Na to smo posebno ponosni“, rekao je Riha, naglasivši da Klub ima pregršt planova za ovu godinu. „Očekuje nas puno više vožnji, a već su dogovoreni obilasci klubova po zemlji i inozemstvu. Jesenski moto susret održat će se 17. rujna u Rugvici, a već sada možemo potvrditi kako će nam nastupiti Psihomodo Pop“, dodao je Riha.

Klub već pregovora s Gradom Dugim Selom za financijskim pokroviteljstvom organizacije 15. rođendana Kluba sljedeće godine.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak