Ivanić obnavlja stabla nakon nevremena iz 2023.

Prošlog ljeta, Grad Ivanić-Grad suočio se s izazovom nakon što je olujno nevrijeme prouzročilo značajnu štetu na infrastrukturi grada, posebno na zelenim površinama.  Obzirom da je Ivanić grad koji njeguje svoj zeleni identitet i brine o okolišu, uz pripremu Strategije zelene urbane obnove postavljen je temelj za održavanje i obogaćivanje zelenog raslinja, drveća i sadnica u gradu. Sustavno pomlađivanje starih stabala i provođenje akcija sadnje bili su ključni elementi ove strategije, koja je još više dobila na važnosti nakon nevremena.

Photo by: Grad Ivanić-Grad

U suradnji s Komunalnim centrom Ivanić-Grad pokrenuta je nova akcija sadnje preko 130 sadnica drveća na području cijeloga grada. Ono što čini ovu akciju posebnom je činjenica da će nova stabla zamijeniti sva stradala stabla iz oluje, uz poštivanje njihovih vrsta.

Grad Ivanić-Grad, sukladno sugestijama građana, vodio je računa o raznolikosti vrsta drveća koja će biti zasađena, ali se i posebno vodilo računa prilikom izbjegavanja alergenih vrsta drveća, što je rezultiralo time da će samo nekoliko stabala biti različite vrste od stradalih, s obzirom na zahtjeve za kvalitetom zraka i zdravljem građana.

Photo by: Grad Ivanić-Grad

U sklopu ove divne akcije,  Grad Ivanić-Grad provodi  sadnju s jasnim ciljem osiguranja zdravog i kvalitetnog okoliša za svoje građane. Odabir vrsta drveća i pažljivo planiranje sadnje ključni su elementi ove inicijative, koja se nadovezuje na dugoročnu viziju očuvanja zelenih površina u gradu.

 

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak