Lipanjska pozornica u Ivanić-Gradu spaja sve generacije

Lokalne vijesti

Lipanj u Ivanić-Gradu je postao simbol za pregršt zabave za sve uzraste.

 Lipanjska pozornica je mjesečni urbani program tijekom kojeg će se predstaviti različiti oblici urbane kulture kroz nekoliko lipanjskih vikenda. Program je zamišljen kao prezentacija različitih oblika suvremene kulturne i umjetničke produkcije: tijekom dana posjetitelji mogu sudjelovati na besplatnim radionicama ili edukativnim predavanja za mlade, obitelji i umirovljenike, kazališnim predstavama, a u večernjim satima publika ima prilike uživati u koncertima poznatih hrvatskih izvođača.

Photo by: TZ Ivanić Grada

Mladima će posebno biti atraktivan Fortnite gaming turnir Lenovo Legion Cup Ivanić-Grad 2024. u kojem će moći pokazati svoje vještine u igranju jedne od najpopularnijih igara na svijetu. Na turniru će sudjelovati 70-tak učenika, a prva tri mjesta očekuju vrijedne nagrade poput tableta, mobitela ili tipkovnice.

Natjecanje školskih bendova „Johannesburg School Music Fest“  u nedjelju, 9. lipnja, okupit će 13 školskih bendova iz Zaprešića, Zagreba, Dugog Sela, Čazme, Križa i Ivanić-Grada.

Novost u ovogodišnjem programu je i Biciklistički buvljak kojim se potiče urbana mobilnost i zamjena bicikala. Buvljak će se održati u subotu 8. lipnja. Uz buvljak bit će organizirano i nekoliko radionica.

 

Zabave neće nedostajati niti u večernjim satima kada će brojni izvođači rasplesati sve posjetitelje kroz nekoliko lipanjskih vikenda:

7.6. Donkey Hot, Showtime Band, DJ Saša Turkalj

8.6. Vesna Pisarović, DJ Nick Bane & DJ Matyma

9.6. Johannesburg Sc(h)ool Music Fest 2024., Baruni

21.6. DJ Arena: Bellboy, Boris Motega, DJ Nick Bane

22.6. Dodger Artfool, Psihomodo Pop, Kočani orkestar

U sklopu programa 8. i 9. lipnja 2024. godine održat će se 10. Festival igračaka i 14. Međunarodni žabarski karneval. Manifestacije organizira Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, udrugama, javnim ustanovama i ostalim organizacijama s područja grada.

 

Photo by: TZ Ivanić Grada

Festival igračaka, 8. i 9. lipnja

 Festival igračaka je čarobna manifestacija koja poziva obitelji s djecom predškolskog i školskog uzrasta na jedinstveno iskustvo. Okuplja proizvođače vrhunskih i edukativnih igračaka te pruža mnoštvo dječjih radionica, zabavnih aktivnosti i nastupa dječjih zborova pod sloganom “Igra nikada ne prestaje”. Tokom dva dana festivala, djeca i odrasli mogu uživati u svijetu igračaka, sudjelovati u različitim natjecanjima te gledati kazališne i mađioničarske predstave. Ova dvodnevna manifestacija održava se u Sportskom parku Zelenjak, pružajući prostor za nezaboravno obiteljsko druženje.

Svečano otvorenje Festivala uz mimohod olovnih vojnika održat će se u subotu 8. lipnja u 10:30 sati. Nastupiti će i pobjednica Supertalenta Chriztel Renae Aceveda i plesne skupine.

Vratite se u djetinjstvo uz igre polupanog lončića, gumi-gumi, điha-điha ili oka sokolovog.  Deseci različitih igara čekaju da ih isprobate i okušate svoju spretnost. Zabavite se u Parku znanosti i Selu bajki, uživajte na kazališnim predstavama i likovnim igraonicama, neka vas zabave mađioničari, a ako ogladnite okušajte se u klopanju kremšnita.

Photo by: TZ Ivanić Grada

Na Festivalu se možete igrati i u muzejima. Muzej Moslavine, Centar za kulturu Čazma, Muzej Ivanić-Grada, JU Aquatika – Slatkovodni akvarij Karlovac, JU Zeleni prsten Zagrebačke županije i Turistička zajednica Ivanić-Grada spremaju interaktivne igraonice u kojima ćete naučiti mnogo zanimljivosti o njihovim krajevima.

Raspored Festivala igračaka pronađite ovdje: https://www.tzig.hr/manifestacije/festival-igra%C4%8Daka

  1. Photo by: TZ Ivanić Grada

    Međunarodni žabarski karneval, 8. lipnja

Više od 350 sudionika u karnevalskim grupama prodefilirat će ulicama Ivanić-Grada. Šarene i zabavne grupe iz Hrvatske, Slovenije i Italije krenut će sa Sportskog parka Zelenjak u 18:00 sati prema Trgu Vladimira Nazora gdje će predstaviti svoje točke.  Ova živahna i šarena manifestacija slavi kreativnost, tradiciju i zajedništvo kroz kostime, ples i muziku.

Grad Ivanić-Grad je član FECC – Federacije Europskih karnevalskih gradova. Međunarodni žabarski  karneval prvi je kontinentalni karneval koji je pokrenula Fašnička udruga „Žaba“ iz Ivanić-Grada uz pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice. Karnevalska udruga „Žaba“ godišnje sudjeluje u 10-tak karnevala u Hrvatskoj i susjednim zemljama.

Cjelokupni program događanja Lipanjske pozornice dostupan je ovdje: https://www.tzig.hr/manifestacije/lipanjska-pozornica.

Svi posjetitelji mogu u lipanjskim danima osvježiti na vanjskim bazenima Naftalana i na jedinstvenom vodenom igralištu Spray park na Sportskom parku Zelenjak.

 

Besplatan parking dostupan je u cijelom gradu.

 

 

 

Piše:M.T.

Prethodni članakSljedeći članak