Naftalan kreće u proširenje smještajnih kapaciteta

Lokalne vijesti

Skupština Zagrebačke županije je na posljednjoj sjednici dala suglasnost za prenamjenu uredskih prostora Specijalne bolnice Naftalan u bolesničke sobe u svrhu proširenja smještajnih kapaciteta.

Za prenamjenu je predviđen kompletni peti kat stare zgrade s kojeg su uredski prostori premješteni u prizemlje, dok su kuhinja i restoran kao što je to bilo i predviđeno preseljeni u novo krilo. Dio projektiranja je već završen, u tijeku je natječaj za izradu projektne dokumentacije za ostatak kata, a za otprilike mjesec do dva planira se objaviti i javna nabava za adaptaciju tih prostora.

“Radovi vrijedni oko 3,5 milijuna kuna trebali bi biti završeni do kraja 2023. godine s kojima bi bolnica na raspolaganje dobila 14 soba s 28 kreveta čime bi se kapacitet bolnice povećao na 165 kreveta. Time bi se dobila mogućnost pružanja smještaja izletničkim autobusima čime bi Naftalan postao još konkurentniji na tržištu zdravstvenog turizma” kazao je ravnatelj bolnice Goran Maričić.

Također, u dugoročnom planu je i dogradnja novoizgrađenog objekta “Naftalana 2” s još dva kata gdje će se u 74 smještajne jedinice osigurati još 120 kreveta. Ukoliko se ispune uvjeti natječaja radovi bi bili sufinancirani iz fondova Europske Unije i nacionalnog plana oporavka koji bi trebali biti objavljeni do kraja ove godine, a troškovi bi zbog povećanih cijena u građevinskom sektoru mogli skočiti i do 100 milijuna kuna.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak