Grad Samobor sufinancira kastraciju, sterilizaciju i mikročipiranje pasa i mačaka

Lokalne vijesti

Grad Samobor izdvojio je 50 tisuća kuna za financiranje i sufinanciranje kastracije, sterilizacije i mikročipiranje pasa i mačaka.

Sve nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, umirovljenici i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata mogu tako besplatno označiti pse mikročipom ili obaviti kastraciju, odnosno sterilizaciju svojih pasa i mačaka. Jedan vlasnik može zatražiti financiranje zahvata za jednu životinju godišnje.

Vlasnici pasa i mačaka koji koriste 100% financiranje od strane Grada Samobora dužni su prije zahvata dostaviti u Grad potrebnu dokumentaciju; zahtjev, potvrdu o prebivalištu na području grada, odrezak mirovine za prethodni mjesec (odnosi se na umirovljenike), iznos mirovine (računa se tuzemna i inozemna mirovina) odnosno ostalih primanja ne smije prelaziti iznos od 2.701,00 kuna ili presliku potvrde od Zavoda za zapošljavanje kojom dokazuje da je podnositelj-ica zahtjeva prijavljen-a na Zavodu za zapošljavanje najmanje šest mjeseci od predaje zahtjeva i kako ne prima naknadu veću od 2.701,00 kuna mjesečno ili kopiju rješenja kojim se dokazuje kako je osobi utvrđeno postojanje ukupno priznatog invaliditeta od 80% na više ili kopiju rješenja/potvrde kojim se potvrđuje kako osoba ima status hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata s minimalno 100 dana sudjelovanja u borbenom sektoru.

Potom im se zahtjevi odobravaju, a svi zahtjevi koji se potpuno financiraju iz gradskog proračuna obavljaju se isključivo u Veterinarskoj ambulanti Maza.

Svi ostali vlasnici kućnih ljubimaca mogu se prijaviti za sufinanciranje u iznosu do 50% troška, a maksimalno do iznosa; kastracija mačka 100,00 kuna, kastracija psa 150,00 kuna, sterilizacija malih ženki pasa do 12 kg 250,00 kuna, sterilizacija srednjih ženki pasa od 13-21 kg 300,00 kuna, sterilizacija velikih ženki pasa preko 22 kg 350,00 kuna te sterilizacija mačaka 150,00 kuna.

Zahvati koji se sufinanciraju mogu se obaviti na tri lokacije u gradu Samoboru, u specijalističkoj veterinarskoj praksi Dogtor, veterinarskoj ambulanti Maza ili u veterinarskoj stanici Samobor. Za više informacija o sufinanciranju zahvata potrebno je obratiti se osobno u navedene objekte. Zahtjevi se zaprimaju sve do 31. prosinca 2022. godine, odnosno do utrošenja osiguranih financijskih sredstava.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak