Obilježeno 30 godina Općine Rugvica

U povodu obilježavanja 30. godina postojanja, jučer, 12. rujna 2023. godine Općina Rugvica održala je svečanu sjednicu.

Prije početka svečanog programa položeni su vijenci poginulim braniteljima na groblju u Jalševcu Nartskom.

Obljetnici osnutka prisustvovali su brojni visoki gosti, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kao izaslanik premijera Andreja Plenkovića, saborski zastupnik Dražen Barišić, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, državni tajnik i izaslanik ministra branitelja Darko Nekić, državni tajnik pri Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, predsjednik Općinskog vijeća Nenad Jakšić i članovi te brojni gosti i uzvanici.

Obilježavanje 30 godina Općine Rugvica, foto: PR

 

“Ovo je vrlo moderna, sve više urbana cjelina koja može biti primjer drugima. Bez ikakve patetike, trebamo zahvaliti onima koji su u to utkali svoj rad. A izgradili su ju ljudi koji su pokazali da u osnovi uspjeh Rugvice je uspjeh upravljačkih struktura, kontinuiteta upravljanja i rezultata. To je nešto što bi svi trebali slijediti i tako privući investicije jer bez njih nema budućnosti za jednu sredinu”, rekao je potpredsjednik i ministar Božinović.

 

 

Na sjednici se osvrnulo na proteklih godinu, ali i svih 30 godina rada i postojanja Općine. “Stvorili smo jedno prekrasno mjesto za život. Sve stvari smo do sada napravili, napravili smo čak i bolje od onoga što smo mislili da možemo. Ponosan sam na sve ljude u općini i zahvaljujem svima koji su nam u našem putu na bilo koji način pomogli”, rekao je načelnik Mato Čičak. Najavio je kako će se u narednom razdoblju još više truditi kako bi poboljšali uvjete života, stanovanja i rada, pogotovo za mlade i gospodarstvenike. Dodao je kako će uskoro biti realiziran i veliki državni projekt izgradnje Imunološkog zavoda na zemljištu koje su darovali Vladi RH. Planiraju i proširenje poslovne zone, izgradnu škole i sportskih objekata, te kulturnog centra i poduzetničkog inkubatora.

 

Obilježavanje 30 godina Općine Rugvica, foto: PR

 

Na završetku svečane sjednice, dodijeljena su priznanja i nagrade najuspješnijima. Nagrada za životno djelo posmrtno je dodijeljena Stjepanu Novaku i Branku Klepcu za izniman doprinos u razvoju Općine. Javno priznanje za predan, požrtvovan i nesebičan rad i djelovanje u obrani od poplave primila je Vatrogasna zajednica Općine Rugvica i sva dobrovoljna vatrogasna društva koja su sudjelovala u obrani. Za iskazanu solidarnost i pruženu nesebičnu pomoć priznanja su primili Vatrogasna zajednica Grada Dugog Sela, Ivanić-Grada i Svetog Ivana Zeline, a Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda primio je priznanje za izniman doprinos i iskazanu profesionalnost i hrabrost u obrani od poplave. Stjepan Kirin dobio je priznanje za promociju i poseban doprinos razvoju lovstva.

Učenica generacije OŠ Rugvica je Ines Nikić. Najbolji učenici strukovnih škola su Dora Rušković i Slaven Molnar. Tea Molnar najbolja je studentica preddiplomskog studija, a Marina Sedlić i Laura Maček najbolje studentice diplomskog studija. Od Općine su primili Priznanje i novčanu nagradu od 400 eura.

 

 

Piše: WK

 

Prethodni članakSljedeći članak