Održane 11. Ribarsko-lađarske večeri

Udruga Savski lađari organizirala je bogatu kulturno-gastronomsku manifestaciju 11. Ribarsko-lađarske večeri u Rugvici.
“Bogat program, ispunjen pjesmom i plesom, domaćim delicijama, zabavom za djecu, privukao je mnoštvo posjetitelja u Rugvicu, koji su sa sobom ponijeli pregršt lijepih uspomena iz naše Općine. Našim Savskim lađarima čestitamo na odlično odrađenome poslu i jedva čekamo vidjeti što nam spremaju iduće godine!”, istaknuo je načelnik Općine Mato Čičak.
U sklopu programa održano je ocjenjivanje “Najduže bučnice Rugvice” kojem su prisustvovali gosti načelnici i gradonačelnici, te Anita Martinović, voditeljicu emisije “Ljubav je na selu”. Iako je donošenje odluka bilo teško, najbolju bučnicu napravila je Snježana Horvatić.
Otvorene su tri izložbe: etno izložba “Posavsko dvorišče”, izložba starih fotografija “Po dvorišču” i izložba slika Rikarda Vlahovića.
Posjetitelji su se mogli voziti posavskim čamcima i kočijama, GDCK Dugo Selo provjeravalo je tlak i šećer u krvi, te degustirati čvarke i rakije spremljene na manifestaciji.
Za najmlađe je bila organizirana luda zabava na napuhancima i magic show mađioničara Luke Vidovića, a navečer su mogli peći kukuruze-pečenice i naučiti kako su se negdja deca drugač igrala.

U sklopu Večeri održavala se i smotra folklora “Posavino, gdje su ti starine?” u organizaciji KUD-a Tančec. Na 14. izdanju manifestacije nastupili su: KUD Fijolica (Orehovica), KUD Resnik (Resnik), KUD Veliko Trojstvo (Veliko Trojstvo), KUD Dika (Slatina), KUD Sv. Ana Vučjak (Karlovac), KUD OSS Lupoglav (Lupoglav), Udruga primorski Hrvat (Rijeka), KUD Ščitarjevo (Ščitarjevo) i KUD Stative (Netretić).

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak