Obrtnici posjetili sajam BAU 2023.

U organizaciji Udruženja prijevoznika Zagreb posjećen je sajam BAU 2023., Sajam poznat kao vodeći svjetski stručni sajam  za arhitekturu, građevinske materijale i sustave, održan u Münchenu od 17. do 22. travnja 2023. godine.

Tijekom trodnevnog putovanja obrtnici su imali priliku razgledati proizvode, materijale i inovacije iz cijele industrije. Nakon prisilne četverogodišnje pauze zbog pandemije, BAU 2023 je ostvario velik uspjeh te je dobio vrlo visoke ocjene izlagača i posjetitelja. Izlagački prostor sajma se prostirao na površini od 200.000 m² na kojem je bilo prisutno oko 2.260 izlagača iz 49 zemalja svijeta, a posjetilo ga je  oko 190.000 posjetitelja  iz različitih zemalja svijeta.

Glavne teme za budućnost građenja na sajmu BAU 2023 su bile izazovi klimatskih promjena, digitalna transformacija usred koje se nalazi građevinski sektor, domovi budućnosti koji će omogućiti kvalitetno stanovanje, resursi & recikliranje jer se na gradilištima događa „cirkularna“ ili „zatvorena“ ekonomija“ te građevinski sektor nakon korone.

 

 

Piše: W.K.

Prethodni članakSljedeći članak