Održan radni sastanak Obrtničkog Foruma Zagrebačke Županije

Lokalnevijesti.hr

U Vrbovcu je održan radni sastanak vezano za predstojeći Obrtnički Forum Zagrebačke županije čiji je organzator Zagrebačka županija i Obrtnička komora Zagreb. Ispred organizatora na sastanku su sudjelovali pročelnik za gospodarstvo i Eu fondove Zagrebačke županije g. Damir Fašaić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb g. Antun Trojnar, potpredsjednik Obrtničke komore Zagreb g. Marko Cesar, a ispred grada Vrbovca domaćina Foruma su sudjelovali gradonačelnik grada Vrbovca g. Denis Kralj, dogradonačelnik g. Marko Belošević, predsjednik Udruženja obrtnika grada Vrbovca g. Zdravko Sohora, potpredsjednik Udruženja obrtnika grada Vrbovca g. Ivan Leščić, tajnica Komore Zagreb gđa. Vjekoslava Hruška Legac, tajnica UO grada Vrbovca gđa. Željka Mušak i glasnogovornica Obrtničke komore Zagreb gđa. Maja Vračarić.

Na sastanku su dogovoreni datum i mjesto održavanja Foruma,

Održat će se 08. ožujka 2023. godine u Pučkom učilištu u gradu Vrbovcu s početkom u 13 sati. U planu održavanja su dva panela,  jedan na temu gospodarstva a drugi na temu obrazovanja.

Teme panela su:

  • Centri kompetencija- koje struke i koje su ciljane skupine/ pregled po županiji;
  •  Organizacija obrazovanja u centrima kompetencijse sa mogućnostima prijevoza/smještaja (jednaka dosupnost obrazovanja za sve učenike županije i za cjeloživotno obrazovanje i podizanje kompetencija obrtnika i zaposlenika);
  • – Vaučeri za obrazovanje;
  • – Pregled poticajnih mjera za obrtništvo Zagrebačke županije općenito;
  • – Priprema za EU fondove;
  • – Prezentacija mjera i potrebnih uvjeta za prelazak na čistu energiju u obrtništvu;
  • – Prezentacija mjere poticanja poduzetništva;

Dobrodošli su svi zainteresirani obrtnici grada Zagreba i Zagrebačke županije sudjeluju na Obrtničkom Forumu Zagrebačke županije.

 

 

Piše: W.K.

Prethodni članakSljedeći članak