Održane sjednice odbora za izbor i imenovanja i odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela

Lokalne vijesti

Photo by: Dugoselska kronika

Prije nove sjednice Gradskog vijeća Grada Dugog Sela, koja je planirana za sljedeći četvrtak 27. siječnja, održane su sjednice Odbora za izbor i imenovanja i Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Dugog Sela, obje pod predsjedavanjem Krune Blažinovića te u prisustvu dogradonačelnice Jasminke Kokot Bambić i službenika ovlaštenog za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za pravne poslove, društvene djelatnosti i protokol Mladena Šestana.

Članovi Odbora za izbor i imenovanja utvrdili su prijedlog zaključka o razrješenju i izboru predsjednika Odbora za dodjelu nagrada i priznanja. Kako je pojasnio privremeni pročelnik Šestan donosi se deklarativni zaključak nakon što je na prethodnoj sjednici Gradskog vijeća utvrđena činjenica podnošenja ostavke predsjednika GV Siniše Kljajića te imenovan novi predsjednik Kruno Blažinović. Sukladno zakonskim propisima automatizmom S. Kljajić se razrješuje s mjesta predsjednika Odbora za dodjelu nagrada i priznanja te se imenuje novi predsjednik K. Blažinović. Također napomenuto je kako će se nakon izbora drugog potpredsjednika GV, što još nije učinjeno, imenovati i novi član Odbora.

U nastavku Odbor za dodjelu nagrada i priznanja utvrđen je prijedlog Javnog poziva za podnošenje zahtjeva za dodjelu financijskog pokroviteljstva Gradskog vijeća Grada Dugog Sela koji će biti objavljen na mrežnim stranicama Grada Dugog Sela te će biti otvoren sve dok se predviđena sredstva ne potroše, odnosno najkasnije do 1. prosinca 2022. godine. Članica Odbora Ružica Lasan Trčić podsjetila je na prijedlog već ranije spomenut na prethodnim sjednicama Odbora po kojem bi se javna priznanja i nagrade Grada Dugog Sela imenovali povijesnim osobama od značaja za Dugo Selo. „U dogledno vrijeme planiramo pokrenuti inicijativu, a gradonačelnik će predložiti radnu skupinu koja će dati prijedloge naziva nagrada“, poručio je privremeni pročelnik Šestan.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak