Korak bliže do obnove “Betonke”

Lokalne vijesti

Photo by: Facebook Petra Škrobot

U tijeku je javni natječaj, kojeg su Hrvatske ceste raspisale za obnovu „ Betonke“ od raskrižja s Ulicom Ante Starčevića u Perivoju do mosta preko rijeke Gradne u Samoboru. Ukupna duljina ceste, namijenjena obnovi je 2.400 metara. Projektom je predviđena izgradnja pješačko-biciklističke staze što će biti značajan iskorak u biciklističkoj infrastrukturi na području grada.

Natječaj je otvoren do početka veljače, a nakon toga slijedi procedura odabira izvođača radova. “Vjerujem kako će sama realizacija projekta krenuti vrlo brzo po završetku javnog natječaja, te se nadam kako će se svi administrativni procesi provesti što je brže moguće. S obzirom na to da je riječ o izrazito velikom i zahtjevnom projektu koji zahtjeva brojne izmjene u privremenoj regulaciji prometa na tom području, sve izmjene i dodatne informacije bit će pravovremeno komunicirane u javnosti”, kazala je gradonačelnica Samobora Petra Škrobot.

“Koristim priliku kako bih ovim putem zahvalila predstavnicima Hrvatskih cesta, koji će realizacijom ovog projekta značajno podići kvalitetu života na području našeg grada, pogotovo iz aspekta sigurnosti svih sudionika u prometu. U brojim koordinacijama s predstavnicima Hrvatskih cesta trenutno u pripremi imamo još nekoliko projekata kojima je cilj dodatno pojednostavniti i olakšati prometnu situaciju u gradu, a o tome više informacija u periodu ispred nas”, dodala je Škrobot.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak