Općina Rugvica svim umirovljenicima osigurala božićnice

Lokalne vijesti

U utorak 17. studenoga 2021. godine, u Rugvici je održana 4. sjednici Općinskog vijeća,  na kojoj je donesena Odluka o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Medvjedići Rugvica te Odluka o cijeni, mjerilima upisa i financiranju programa Dječjeg vrtića Medvjedići Rugvica i ustanovama drugih osnivača. Uz to je donesena odluka da će svim rugvičkim umirovljenicima biti isplaćene božićnice u iznosu od 300,00 kn.

Pod predsjedanjem Nenada Jakšića održana je četvrta sjednica Općinskog vijeća Općine Rugvica. Opsežni dnevni red od 22 točke vijećnici su prošli za nešto više od 2 sata, a sve su točke prihvaćene bez većih rasprava. Među značajnim točkama, a koja će svako obradovati umirovljenike s rugvičkog područja je ona kako su osigurana sredstva za božićnice.
“Sve je isto kao i lani. Svi umirovljenici koji imaju mirovinu do 3 000 kuna, primit će božićnicu od 300 kuna. Podjela će ove godine biti ranije, a umirovljenici će trebati donijeti sa sobom osobnu iskaznicu i odrezak od posljednje mirovine”, istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Lokalne vijesti

Photo by: Facebook Mato Čičak

Jednoglasnom odlukom vijećnici su potvrdili Maju Blažević za novu ravnateljicu Dječjeg vrtića Medvjedići Rugvica, koji bi 2. siječnja 2022. treba započeti s radom.
Kako je kazao privremeni ravnatelji Dječjeg vrtića Ivica Radanović, na natječaj za ravnateljicu pristiglo je pet molbi, a Maja Blažević, koja trenutno radi kao odgajateljica u Dječjem vrtiću Dugo Selo pokazala je najveće znanje i kompetencije da joj se povjeri vođenje Ustanove.
“Uvjeren sam kako će nova ravnateljica brzo prionuti poslu i organizirati sve što je potrebno, jer 2. siječnja vrtić kreće s radom. Tome se veselim, jer dugo smo radili na tome”, kazao je Čičak.
Također, donijeta je i odluka o cijeni, mjerilima upisa i financiranja programa Dječjeg vrtića Medvjedići Rugvica i ustanovama drugih osnivača.

Lokalne vijesti

Photo by: Facebook Mato Čičak

Isto tako vijećnici su donijeli i rebalans proračuna, kako bi se uskladile određene stavke.
“S današnjim je danom ostvareno 53 milijuna proračuna, što je rekord za ovaj dio godine. Osim toga, ovaj će nam proračun biti rekordan”, s ponosom je rekao načelnik, koji je pred vijećnike izašao s nove dvije odluke o prodaji zemlje. “To je ono što raduje, jer dobit ćemo još nekoliko milijuna kuna”, zaključio je Čičak.
Vijeće je usvojilo i sustav civilne zaštite kao i Procjene rizika od velikih nesreća na području općine, a pred vijećnicima su se našla i izvješća o radu, kao i financijska izvješća Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, RUKOM-a, Vatrogasne zajednice, Sportske zajednice te Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo , za koje je donijet zaključak da POU ima zasebno računovodstvo, a da ne bude u riznici Grada Dugog Sela. Vijeće je također zatražilo da u Upravnom vijeću tri osnivača budu izjednačena brojem članova.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak