Otvoren 11. Kongres psihijatrije, interne i neurologije

Započeo je 11. Kongres psihijatrije, interne i neurologije za liječnike obiteljske medicine (PIN), koji se odvija u Klinici za psihijatriju Sveti Ivan.

 „Već tradicionalni Kongres PIN prvenstveno je namijenjen liječnicima obiteljske medicine koji nudi niz edukacija, ali i interaktivnih radionica na kojima razgovaramo, iznosimo svoja mišljenja, probleme, ideje, savjete kako još više i bolje doprinjelii suradnji i komunikaciji liječnika obiteljske medicine i nas, bolničkih liječnika.“ –rekao je prof. dr. sc. Igor Filipčić, Predstojnik Klinike za psihijatriju Sveti Ivan, organizator Kongresa PIN.

Razlog održavanja ovog Kongresa, stručnjaci objašnjavaju, jest u ponekad nedovoljnoj komunikaciji između obiteljskih i bolničkih liječnika, zbog čega nerijetko pacijenti na vrijeme ne dobiju pravovremenu informaciju oko svog liječenja.

Photo by: L.B.

„Ovaj Kongres pokazuje kako je za liječenje naših bolesnika iznimno važan timski rad. Najveći je problem nedostatak komunikacije između liječnika obiteljske medicine i nas specijalista. Nerijetko se događaju situacije u kojima mi ne znamo zašto su bolesnici upućeni u bolnicu na pregled, koji su razlozi i u konačnici, kada bolesnike vraćamo kolegama liječnicima u ordinaciju obiteljske medicine, možda bi bilo bolje te naše preporuke iskomunicirati putem razgovora, a ne putem mišljenja u nalazu.“-rekla je doc. dr. sc. Ivana Bašić, Zavod za neurologiju, KB Dubrava.

 Glaukom, šećerna bolest, vrtoglavice, kardiovaskularne bolesti, apneja- samo su neke od tema ovogodišnjeg Kongresa.

Photo by: L.B.

„Nama obiteljskim liječnicima ovaj Kongres doista pomaže u mnogim temama koje nas svakodnevno okružuju. Na ovaj način dobijemo sve novosti o pristupu u liječenju, jer nemamo baš prilike na jednom mjestu dobiti sve informacije o psihijatriji, interni i neurologiji. Ove godine pričamo  o aktualnim temama, poput ovisnosti o kockanju i alkoholu, s čime se mi u liječenju naših pacijenata često susrećemo. Isto tako, puno je novih informacija oko liječenja demencije i Parkinsonove bolesti, što je nama iznimno važno za liječenje naših pacijenata.- izjavila je Lucija Jakelić, dr. med., spec. obiteljske medicine.

Osim niza predavanja, na Kongresu su i razne interaktivne radionice na kojima će biti riječi o ovisnosti o alkholizmu, kao i pristupu kako razgovarati s pacijentom.

Photo by: L.B.

Piše: A.P.D.

Prethodni članakSljedeći članak