Otvoreno pismo Daria Zurovca o gradnji Dinamovog stadiona u Svetoj Nedelji

Nastavno na HRT-ovu emisiju „Otvoreno“ od 10. listopada 2022. u kojoj se raspravljalo o stanju nogometnih stadiona, ulaganjima u njih te što će biti s maksimirskim, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec upućuje otvoreno pismo:

U HRT-ovoj emisiji Otvoreno jedan od čelnika GNK Dinamo Zagreb ponovio je ono što javnost već zna, a to je da je Grad Sveta Nedelja potencijalna zamjenska lokacija za izgradnju novog klupskog stadiona.

Kao gradonačelnik grada čiji stanovnici dišu za Dinamo, sretan sam i ponosan što možemo pomoći voljenom klubu u ostvarenju novih projekata i velikih ambicija. Nije nam cilj odmaknuti Dinamo od Zagreba kojemu on pripada i u čiji je identitet duboko utkan, već ponuditi dobru alternativu ako klub, za koji svi navijamo, i dalje bude žrtva političkih i birokratskih zavrzlama. Da postoji dobra volja da Grad Zagreb i Republika Hrvatska doista riješe ovaj problem i daju klubu priliku za dodatni rast, ne bi se u emisijama sučeljavali glasnogovornici i pročelnici, nego najviši dužnosnici. Ovako je to obična prodaja magle građanima kako bi im se pozornost skrenula s afera, nerada i lošeg stanja u Zagrebu i državi.

Država koja u više od dvije godine u Zagrebu nije obnovila ni kiosk uništen u potresu, a na Banovini mirno promatra kako stanovnici kontejnerskog naselja dočekuju drugu zimu u nehumanim uvjetima, sada naprasno daje velika obećanja oko gradnje stadiona u Maksimiru. Sami odlučite hoćete li im vjerovati, ali ja sam tu veliki skeptik.

Sveta Nedelja ne daje nerealna obećanja, ali kao i svakom investitoru, i GNK Dinamu jamčimo maksimalnu pomoć u realizaciji investicije za koju ćemo se prostorno-planski, imovinsko-pravno te sportski pripremiti.

Ako voljeni klub ipak postigne dogovor s Gradom Zagrebom, Zagrebačkom nadbiskupijom i Republikom Hrvatskom oko imovinsko-pravnih prijepora i financijskih sredstava, bit ćemo radosni te kao i dosad pohoditi stadion u Maksimiru, pružajući podršku modrima do pobjede. Sveta Nedjelja je uz Modre!

 

Prethodni članakSljedeći članak