87. Zlatna igla – Ivan Alduk, Vjenčanice Ljubav i Krznarija Dvoravić

Lokalne vijesti

Zagrebačka, najdugovječnija, obrtnička modna revija 87. Zlatna igla s novim konceptom održat će se u Laubi.

 Nakon New Yorka, Londona, Milana i Pariza, vrijeme je za  Zagreb!

Zlatna igla je obrtnička modna revija koja će ove godine po 87. put po redu okupiti najbolje zagrebačke obrtnike i dizajnere. Davne 1935. godine održana je prva Zlatna igla po uzoru na onu u Parizu. Zlatna igla je nakon pariške revije, najdugovječnija modna manifestacija u regiji koja generacijama promovira zagrebačko obrtništvo i dizajn.

Revija će se održati 14. listopada 2022. godine u 19:00 sati u Laubi, Prilaz baruna Filipovića 23a, Zagreb s direktnim prijenosom na HRT-u. Po prvi će se puta nakon revije moći kupiti revijalni modeli predstavljenih dizajnera u showroom-u od 20:30 sati. Revija se održava pod visokim pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića i pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Gradske skupštine Grada Zagreba. Glazbena gošća večeri je Maja Blagdan. Ove će se godine predstaviti 16 dizajnera sa svojim novim kolekcijama.

Uz dizajnere će se predstaviti Ceh frizera i kozmetičara, cvjećari, postolari, kišobranari, klobučari i kožari Udruženja obrtnika Grada Zagreba.

Ivan Alduk po prvi će put nastupiti na Zlatnoj igli. „Objeručke sam prihvatio poziv na reviju. U ovim čudnim vremenima, ovo je hvale vrijedan projekt i drago mi je da ću biti dio ove priče.“  Alduk će predstaviti kolekciju jesen-zima koja je početkom godine predstavljena u Milanu. Prezentirat će se večernji dio kolekcije koja ima i svoj dnevni look. „Sve su tkanine kvalitetnog organskog podrijetla, vuna, pamuk, viskoza i pletenina, a dio kolekcije će biti koža, šljokice, til, vez vizualno efektan za reviju i TV prijenos.“ Po prvi je kolekcija mu je utemeljena na neutralnim tonovima – bež, kremasti, čokoladni. Na Igli će se predstaviti sa jesensko-zimskim tonovima zlatne, zelene, ružičaste, crne sa dozom glamura i rocka.

Salon vjenčanica Ljubav, obiteljski i tradicijski su obrt sa srčekom u nazivu i logu jer njihove vjenčanice su protkane  ljubavlju prema kreiranju i stvaranju unikatnih vjenčanica. Jedini su salon u Hrvatskoj koji posjeduje Certifikat unikatne proizvodnje vjenčanica i već 25 godina svojim mladenkama uljepšavaju najvažniji dan. Kroz to vrijeme, iz njihovog salona je  izašlo više stotina zadovoljnih mladenki koje su njihova najbolja reklama, a ujedno i najveća inspiracija za slijedeću kolekciju. „Na ovogodišnjoj Zlatnoj igli prikazat ćemo bogatstvo raznolikih stilova vjenčanica, od glatkih linija saten svile, razigranih tilova pa sve do glamuroznih čipkanih i perlanih. Pripremamo puno novosti uz zadržavanje prepoznatljivosti,  unikatnosti, te ručnog rada“, najavljuje Irena. Kolekcija pršti optimizmom, nadom, slobodom, ljepotom, veličinom i glamurom. Nakon korone koja je minimizirala broj uzvanika,  obuzimala ih strahom i neznanjem, a samim time su i vjenčanice bile uže i jednostavnije, sada su odbacile sve strahove i odabrale  život u svom sjaju i ljepoti.

Tradicijski obrt koji se bavi izradom krznenih komada po mjeri i željama klijenata još od davne 1950.godine. Obrt je osnovao Tomislav Dvoravić, a obiteljski je zanat prenio na sina pa danas krznariju vodi Gordan Dvoravić, jedan od svega nekoliko preostalih krznara u Zagrebu. Posebno su ponosni na unikatne krznene kapute nastale obradom štavljenog krzna u odjevni predmet, što njihovu krznariju čini umjetničko-modnim obrtom. „Govoreći o modi, pratimo trendove i izrađujemo modernu odjeću baziranu na europskoj modi. Kratke jakne i sportske jakne, traženi su komadi među mladima pa smo upravo to odlučili predstaviti na Zlatnoj igli. Ujedno, zanimljivi i neobični su reverzibilni kaputići izrađeni od samura i kašmira, natur i bojani“,  kaže Gordan.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak