Pet razloga zašto biste ljeto trebali dočekati uz jezero 15 minuta od Zagreba

Kako zvuči ideja da ljeto dočekate na bajkovitom jezeru samo petnaest minuta od Zagreba uz genijalne koktele i slasna jela koja su se smišljala mjesecima posebno za ovu prigodu? Dodajmo tome da će najmlađi posebno guštati u likovnim radionicama pa vi možete ukrasti malo vremena za sebe i doista uživati u rijetkim trenucima mira? Upravo smo vam opisali tek mali dio onog što vas očekuje na manifestaciji Paradajz from Paradise na park jezeru Kipišće u Svetoj Nedelji od 21. do 23. lipnja. Evo 5 razloga zašto ne biste trebali propustiti treće izdanje Paradajz from Paradisea.

 

Photo by: TZ grada Sveta Nedelja

Prvi razlog: Nova jela s pričom braće Nekić

Marin i Josip Nekić, pioniri food truck revolucije u Hrvatskoj, mjesecima su radili na recepturama pa tako i “apgrejdali” svoje klasike. Njihov čuveni pulled pork sendvič zbog kojeg su gosti vozili i po 200 kilometara samo da ga kušaju, sad premijerno predstavljaju u novom izdanju I to uz džem od rajčica sorata Bumblebee i Sunstream.

“Uvijek se trudimo koristiti domaći proizvod, a finalno jelo ponuditi s nekom osobnom pričom iza toga. Rajska rajčica se uzgaja u Svetoj Nedelji gdje i radimo ovo događanje kao hommage lokalnoj proizvodnji. Osim apgrejdanog pulled pork sendviča, napravili smo novu salsu od rajčica za nachose, sorata Bumblebee, Sunstream, Campari i Yoom te raznih mediteranskih začina. Kad smo složili salsu, toliko nas je okus podsjetio na salsu bake Antice i tunkanje prstiju u staklenke da smo salsu nazvali po baki. Naravno, njoj tada nisu bile dostupne navedene sorte, ali okus je baš kao iz djetinjstva!” priča nam Marin Nekić.

Photo by: TZ grada Sveta Nedelja

Priči ovdje nije kraj. Kako bi intenzivirali okus rajčice, prethodno ih peku u Josper pećima koje postižu temperature između 300 i 350°C, a roštilj se zagrijava ugljenom. Proces će se moći vidjeti i u Svetoj Nedelji gdje će tim tvrtke Gastrostil pomagati braći Nekić u pripremi. Naravno, bit će tu još slasnih jela, ali nešto mora ostati i iznenađenje

Photo by: TZ grada Sveta Nedelja

Drugi razlog: Kokteli vrhunskih barmena Gringos de Croatia s meksičkim destilatima

Gringos de Croatia je  projekt koji je nastao iz potrebe da naprave nešto drugačije i približe ljubav prema meksičkim destilatima.  Znate li još nekog tko je skupio grupu stručnjaka ali i istinskih zaljubljenika u destilate i odveo ih u Meksiko na sam izvor? Gosti Paradajz from Paradisea imat će jedinstvenu priliku kušati najbolje meksičke destilate u kombinaciji s lokalnim namirnicama.

“Teško je sumirati naše, nazivom ga studijsko putovanje u najzabačenije dijelove Meksika, samo da bi kroz edukaciju i istinsko iskustvo prenijeli barmenima prave okuse i tehnike. Trenutno se svijetom širi glas o mezcalu, ali to je kap u moru njihove proizvodnje pića. Genijalna je scena gdje sjedimo u Oaxaci i promatramo scenu gdje se djeca igraju s kokošima, slade se vlaknima pečene agave dok žene pripremaju ručak, a muškarci brinu za to vrijeme o kotlu za destilaciju. Koristimo svaku priliku da približimo ljudima čudesne okuse pa tako i sad u Svetoj Nedelji jer nam je baš važno da educiramo i goste i barmene!” izjavio je Marko Markota, suvlasnik firme Alca koja se bavi uvozom ali i proizvodnjom žestokih pića.

Treći razlog: Kreativne radionice za najmlađe

I dok vi ispijate najbolje koktele, sladite se pulled porkom i uživate u zalasku suncu uz jezero, najmlađi mogu sudjelovati na likovnim radionicama “Bumbargrad” te radionicama pripreme i tiska linoreza uz poznatog grafitera Leona Golubića.

Photo by: TZ grada Sveta Nedelja

Četvrti razlog: Koncerti poznatih izvođača

Što su ljetne večeri bez dobre glazbe? Organizatori su se pobrinuli za savršenu glazbenu kulisu pa se u subotu 22. lipnja na pozornicu penje grupa Silente, nedjelju će pjesmom začiniti ZSA ZSA, a dobar uvod u petak 21.6 dat će bend Daddy Cool Band.

 

Photos by: TZ grada Sveta Nedelja

Peti razlog: Život nema reprizu – slavite svaki dan!

Program počinje od 19 sati, taman kad malo padne sunce da možete uživati u cijelom bogatom programu sad već tradicionalne proslave ljeta u Svetoj Nedelji. Paradajz from Paradise održava se u organizaciji Turističke zajednice Sveta Nedelja, a sve dodatne informacije pronađite na Facebooku i Instagramu Turističke zajednice Sveta Nedelja i Domenikane, kulturnog ljetnog programa kojeg je i Paradajz from Paradise dio. Vidimo se u Svetoj Nedelji!

 

 

TZ grada Sveta Nedelja

 

Prethodni članakSljedeći članak