Petrovo i Fišijada ovu subotu u Ivanić-Gradu

U Ivanić-Gradu se, u sklopu manifestacije Lipanjska pozornica, ovu subotu 24. lipnja 2023. održava „Petrovo u Ivaniću“ i „10. Fišijada u Ivanić-Gradu“.

Događanja se održavaju u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom te uz pomoć Zagrebačke županije, Turističke zajednice Ivanić-Grada, Muzeja Ivanić-Grada, te Župe sv. Petra apostola organiziraju Povijesna postrojba Ivanić-Grada – 10.satnija Ivanić i Udruga HVIDR-a Ivanić-Grad.

Na manifestaciji „Petrovo u Ivaniću“ predstavit će se 30 povijesnih postrojbi koje će oživjeti prošlost, te će se održavati interpretacijski obilasci ivanićke tvrđe.

 

Program Petrovog

09:00 – 09:30             „IV. mimohod povijesnih postrojbi“ središtem Ivanić-Grada

09:30 – 09:45               polaganje vijenca na Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima

10:00 – 11:00               sv. misa pred crkvom sv. Petra apostola

11:10 – 12:15           postrojavanje povijesnih postrojbi, prijavak gradonačelniku, polaganje vijenca na Spomenik 1.000-godišnjici Hrvatskog kraljevstva, prisega članova PPIG i pozdravni govori

12:20 – 12:50              prijem zapovjednika povijesnih postrojbi kod gradonačelnika Grada Ivanić-Grada

Reanimatori, Petrovo-Lipanjska pozornica, foto: TZ IG

Na 10. Fišijadi u pripremi najboljeg fiš-paprikaša ove će godine sudjelovati 50-tak ekipa iz cijele Hrvatske. Natjecanje će se održavati na Sportskom parku Zelenjak, a otvorenje će se održati u 14:00 sati uz glasni pucanj povijesnih postrojbi. Ove godine slavi se deseta obljetnica manifestacije Fišijada – “Branitelji gradu-da se ne zaboravi” u organizaciji UHVIDR-e Ivanić-Grad.

Paralelno će se u Parku hrvatskih branitelja od 9 do 14 sati održavati Sajam rukotvorina, a dan će zaključiti koncert grupe Reanimatori koji će započeti u 21 sat u Sportskom parku Zelenjak.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak