Treći 3X3 Hoopfest u Svetoj Nedelji

U Svetoj Nedelji se po treći puta organizira košarkaški 3×3 turnir pod nazivom „Sveta Nedelja 3×3 Hoopfest“ u organizaciji Svetonedeljske udruge mladih SVENUM, Udruge 3D te Mjesnog odbora Orešje.

Ove godine turnir je dio otvorenog prvenstva Hrvatske koje organizira Hrvatski košarkaški savez i održavat će se 1. i 2. srpnja od 10 na igralištu na Trgu Lipa u Orešju u Svetoj Nedelji.

Prijavljeno je preko 30 ekipa uključujući dječje. Natjecat će se u dvije kategorije – ELITE će igrati profesionalni i poluprofesionalni timovi, a u kategoriji LAGANICA igraju amaterske ekipe. U glavni dio turnira izravno ulazi 10 najbolje rangiranih ekipa po FIBA-i, dok će se za zadnja dva mjesta boriti preostalih 6 ekipa kroz kvalifikacije koje će se igrati u subotu u popodnevnim satima. Pobjednička ekipa osigurat će nastup na finalnom turniru za prvaka Hrvatske. Očekuje se jaka konkurencija i zanimljive utakmice jer dolaze igrači sa iskustvom igranja izvan Hrvatske, bivši osvajači Hoopfesta, ali i igrači naše reprezentacije koja se nedavno plasirala na Europsko 3×3 prvenstvo.

Hoopfest je šire poznat i kao ‘kripto hakl’ te će i ove godine nagradni fond djelomično biti isplaćen u kriptovalutama. Ovogodišnji nagradni fond sastoji od 2.900,00 €: prvo mjesto 1500 € + 400 € u kriptovaluti, drugo mjesto 700 €, a treće mjesto 300 €.

Turnir prati i bogat popratni program sa nagradama za posjetitelje. Bit će organizirane edukativne i sportske radionice za djecu. Uz zvukove hip-hopa, ples i smijeh druženje će trajati cijeli dan, a bit će organizirani slasni zalogaji i osvježavajuća pića. Turnir, uz kvalitetnu košarku, želi pružiti i prijateljsku i pozitivnu atmosferu, mjesto za druženje ljudi bez dobne granice.

Organiziranjem sportskog događaja s nagradnim fondom u kriptovalutama cilj je pokazati ozbiljnost, kreativnost te implementirati moderne tehnologije, ali i viziju grada u razne manifestacije i događaje koji se organiziraju na području Grada Svete Nedelje. Grad je širom Hrvatske poznat kao ‘crypto friendly’ grad s obzirom da među rijetkim gradovima u RH ima mogućnost plaćanja komunalne naknade u kriptovalutama.

Dodatne informacije o samom turniru i link za prijave dostupni su ovdje.

 

Kako je bilo prošle godine

 

Prethodni članakSljedeći članak