Projekt obnove Vile Allnoch je prijavljen na financiranje putem fondova EU

Lokalne vijesti

Vila Allnoch nalazila se na popisu imovine Grada Samobora koja je namijenjena prodaji, međutim nova gradska vlast je odlučila povući tu odluku i revitalizirati tu vrijednu građevinu.

Villa Allnoch je vrijedna kulturna baština koja se nalazi u samom centru grada i do sada je bila prepuštena zubu vremenu, ostavljena da propada. Projekt obnove Vile Allnoch prvi je projekt u mandatu nove izvršne vlasti koji je prijavljen na financiranje putem EU fondova. Ukupna vrijednost obnove iznosi oko 8.000.000,00  kuna, a u stopostotnoj mjeri će se sufinancirati iz fondova EU.

“Sigurna sam kako će mnogi reći kako postoje puno važnije  stvari za rješavanje, međutim EU fondovi funkcioniraju na principu natječaja koji se otvara u određenom trenutku. Vila Allnoch je došla prva na red zato što je prijavljena na fond u kojem se saniraju posljedice potresa koji su pogodili Hrvatsku krajem 2020. godine te su takvi natječaji trenutno aktualni”, objasnila je gradonačelnica Samobora Petra Škrobot.
Lokalne vijesti

Photo by: Lokale vijesti

“Projekti za koje smo u međuvremenu pripremili potpunu dokumentaciju za prijavu na EU fondove su dogradnja dječjeg vrtića u Krklecovoj ulici čijom će se nadogradnjom osigurati kapaciteti za smještaj 160-ero djece. Spreman je i projekt za izgradnju škole na području bivše vojarne te projekt vezan uz dodatne radove u rudniku Sv. Barbare u Rudama”, kazala je Škrobot.

“Navedeni natječaji bi trebali biti uskoro raspisani. Tu je još cijeli niz projekata poput obnova prometnica, sanacija klizišta koji su trenutno u fazi pripreme o kojima ćemo vas također pravovremeno informirati”, najavila je nove projekte Škrobot.

Škrobot je kazala kako  su fondovi EU izrazito važan način financiranja te da vjeruje kako će apliciranjem i uspješnim povlačenjem sredstava maknuti Samobor s dna tablice na kojoj se trenutno nalazi s obzirom na iznose koji su do sada povučeni u proračun grada.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak