Samobor postaje središte zabave – kreću fašničke spelancije

Lokalne vijesti

Od 2. do 13. veljače Samobor postaje Slobodna Fašnička Republika kada vlast preuzimaju Sraka, Princ, Sudec i Fiškal s maškarama.

Uzbuđenje doseže vrhunac jer se Samobor sprema dočekati jedan od najuzbudljivijih događaja godine – Fašnik! Ovogodišnji 198. Samoborski fašnik obećava nezaboravno iskustvo ispunjeno smijehom, glazbom i šarenim kostimima. Bogat program oživjet će ulice Samobora i unijeti nezaboravnu atmosferu veselja. A vraća se i Fašnički šator!!

Fašnički spektakl započinje 2. veljače u 19 sati kada gradonačelnica Petra Škrobot predaje ključeve grada i proglašava se Slobodna Fašnička Republika. Maskirane grupe brojnih sudionika pretvorit će grad u mjesto vrhunske zabave tijekom dva vikenda i na pokladni utorak.

 

Očekujte nevjerojatne povorke prepune maštovitih kostima, glazbe i plesača. Svi posjetitelji pozivaju se da pokažu svoju kreativnost i originalnost, čineći cjelokupni Fašnik pravim vizualnim spektaklom. Osigurane su bogate nagrade na najbolje maskirane pojedince, grupne maske i obitelji.

Samoborski fašnik nudi događaje za sve uzraste. Djeca će uživati u maskiranim povorkama kada će na jedan dan postati ono što žele. Tu su i brojne radionice: graffiti, break dance, hip hop, ZOO edukativno-kreativne radionice izrade životinjskih maski Zoološkog vrta Grada Zagreba; moći će se provozati šašavim vlakićem i pogledati zanimljive predstave.

Svi posjetitelji uživat će u ritmovima veselih melodija koje će pratiti povorke, a potom će moći zaplesati na gradskom trgu – Trgu fašničkih velikana i u Fašničkom šatoru uz koncerte i glazbene izvedbe koje će trajati do kasno u noć. Čak 14 koncerata predviđeno je u programu! Petar Grašo, Balašević Tribute Band, Lidija Bačić, Mato Bulić, Begini, Tamburaški sastav Kas, Night Express, Grupa Panorama, Slavonia Band, 4 tenora, Željko Bebek, Urban & 4, Severina i Let 3 – za svačiji ukus po nešto! Dobru glazbu pratit će ponuda dobre hrane i pića uz neizostavne krafne s raznim okusima.

197. Samoborski fašnik, foto: Edin Tuzlak

Pridružite se Samoborskom fašniku gdje će se ulice pretvoriti u arenu zabave, a grad postati epicentar veselja.

Pokažite svoj duh fašnika, neka ispuni vaša srce i cjelokupni grad!

Vidimo se na najvećem fašniku ikad!

Detaljni raspored događanja pronađite na www.fasnik.com.

 

Samoborski fašnik jedna je od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Tradicionalno završava na pokladni utorak osudom Princa Fašnika i paljenjem njegove lutke, kako bi se osiguralo da godina pred nama bude bez negativnih utjecaja. Tradicionalni fašnički likovi Princ Fašnik, Princeza Sraka, Sudec i Fiškal preuzimaju ključeve grada i proglašavaju Slobodnu fašničku republiku.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak