Samoborski inovatori ostvarili odlične rezultate na međunarodnom natjecanju u Njemačkoj

Lokalne vijesti

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture, hrvatski su inovatori tradicionalno sudjelovali na međunarodnom sajmu inovacija IENA u Njemačkoj u Nurnbergu, održanoj od 4. do 7. studenog 2021. gdje su ostvarili zapažene rezultate.

Međunarodni sajam inovacija IENA održava se više od 70 godina što ga svrstava među najstarije a time i među najuglednije u svijetu. Unatoč pandemiji COVID-19 na Sajmu se predstavilo gotovo 400 inovacija iz više od 30 zemalja svijeta. Hrvatski su inovatori ostvarili sjajne rezultate u svim kategorijama, te su nagrađeni sa 3 zlatne, 6 srebrnih, 3 brončane nagrade te 2 posebne nagrade.

Lokalne vijesti

Photo by: Grad Samobor

Tako su zlatne medalje osvojile inovacije; „MOBILNI VEZ“ tvrtke Jel-Tom d.o.o. autora Iva Vlainić, Frano Pokrajčić , Tomislav Pokrajčić i Ivan Vlainić, inovacija „BEE SMART“ autor Matija Hržić i mentor Ivan Vainić, te inovacija „PRO S“  autori Lovro Stipanović i Josip Oroz uz mentora Ivana Vlainića.  Srebrne medalje osvojile su inovacije; „SOLARNI-ELEKTRIČNI BICIKL SA HLADNJAKOM“ tvrtke Jel-Tom d.o.o. autora Tomislava Pokrajčića, Frane Pokrajčića, Josipa Šuflaja i Ive Vlainić. Hrvatske su inovacije ovom prilikom potaknule interes kako velikog broja posjetitelja tako i poslovne zajednice te su u sklopu Sajma održani i brojni B2B sastanci.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak