Prva osnovna škola Bjelovar nastavlja s projektima: Održan prvi projektni sastanak Erasmus projekta ‘Schools For Future’

Lokalne vijesti

I. osnovna škola Bjelovar i ove godine nastavlja s uspješnim provođenjem Erasmus+ projekata. Trenutno su u školi aktivna dva projekta i to oba s vrlo važnom i aktualnom temom ekologije, zdravlja, održivog razvoja i zaštite okoliša.

Erasmus+ KA2 projekt “Schools For Future“ naglašava važnost iskorištavanja postojećih resursa u neposrednoj blizini škole i unutar školskog prostora te važnost ekologije i ekološki prihvatljivog ponašanja u svakodnevnom životu učenika. Učenici naše škole imat će priliku vidjeti kako se ekologijom u školi bave njihovi vršnjaci u raznim dijelovima Europe: Španjolskoj, Latviji i Njemačkoj i to iskustvenim učenjem u svakoj od tih zemalja.

Tim povodom,  ravnateljica I. osnovne škole Bjelovar Bjelovar Martina Supančić, koordinatorica projekta za Hrvatsku Helena Gustović Ljubić te učiteljica engleskog jezika Petra Turković sudjelovale su na prvom radnom sastanku učitelja iz partnerskih zemalja – Španjolske, Latvije, Hrvatske i Njemačke koji se održao u njemačkom gradu Siegburgu od 26. – 28. 10. 2021.

Cilj sastanka bio je dogovoriti daljnji tijek projekta, dogovoriti provedbu projektnih aktivnosti  i planiranih mobilnosti koje uključuju učenike te stručno usavršavanje učitelja uključenih u projekt.

Lokalne vijesti

Photo by: I. Osnovna škola Bjelovar

Tijekom susreta detaljno su isplanirane i analizirane projektne aktivnosti koje će se odvijati za vrijeme narednih mobilnosti učenika, održane su radionice za učitelje s temom ekologije i zaštite okoliša, rada na Twinspaceu, eTwinninga te web alata potrebnih za provedbu projekta. Učitelji su predstavili svoju zemlju i grad te istaknuli zanimljivosti i korisne informacije o svojoj školi i školskoj zajednici. Sve projektne partnere primio je i gradonačelnik Siegburga, koji je izrazio svoje oduševljenje projektom i pohvalio inicijativu učiteljica i učitelja sudionika projekta za uključivanjem učenika u ovakav oblik učenja o ovoj važnoj temi.

Lokalne vijesti

Photo by: I. Osnovna škola Bjelovar

Tijekom projektnog sastanka, učitelji iz partnerskih zemalja posjetili su Drachenfels s kojeg se pruža fantastičan pogled na rijeku Rajnu, Bonn i Köln. Organizirano je i razgledavanje Siegburga, kao i izlet i razgledavanje znamenitosti obližnjeg Kölna.

Svi projektni partneri zadovoljni i puni pozitivnih dojmova vratili su se sa sastanka u Njemačkoj, spremni za rad na projektnim aktivnostima i intenzivnu suradnju koja im predstoji u narednom razdoblju za vrijeme trajanja projekta.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak