Savski dedeki nastavili tradiciju darivanja najmlađih Rugvičana

Lokalne vijesti

„Dedeki, dedeki, Savski dedeki, darove nosimo dobroj dječici”, pjevali su u glas Savski lađari, prerušeni tom prilikom u Savske dedeke, koji su nastavili s lijepom tradicijom božićnog darivanja najmlađih Rugvičana, kojima je prijepodne podijeljeno više stotina slatkih poklon paketa.

Nažalost, vodostaj Save omeo ih je u tradicionalnom spuštanju Savom, no “dedeki” su ipak stigli do dječice koja su ih iščekivalo istim žarom, kao i svih dosadašnjih godina.

“Po drugi puta smo se vratili u malo prilagođenom obliku s obzirom na to da Sava dosta oscilira s vodostajem zbog čega je blato, no ipak smo uspjeli razveseliti dječicu u čamcima koji su ovoga puta išli kopnenim putem. I ovoga puta djeca su bila vesela, a koliko vidim ima dosta nove djece, jer naši su roditelji vrijedni, a i Općina je poznata po demografiji, tako da nam se rađaju nova djeca koja dolaze na ove susrete iz godine u godinu. Neću reći, da oni koji su prvih godina dolazili kao djeca, sada dolaze kao roditelji, ali uskoro ćemo i to doživjeti” ispričao nam je Savski dedek Siniša Kušeković.

Lokalne vijesti

Photo by: Dugoselska kronika

“Djeca su uvijek dobra i najbolja, a tako je bilo i ovoga puta. Djeca su slušala svoje roditelje te su zavrijedili poklone. Jedino nisu naučili pjesmicu do kraja, no obećali su to za drugu godinu”, otkrio nam je Kušeković. Darivanje najmlađih održano je na pet mjesta duž rijeke Save; Struga Nartska, Rugvica, Oborovski Novaki, Preseka i Oborovo, a uz dvadesetak Savskih dedeka, svoj obol dala je i tehnička podrška koja je bila zadužena za okrjepu na svakoj od spomenutih stanica.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak