Sveti Ivan Zelina – otvoreni grad; Uz punu transparentnost uveli i financijske kartice građana

Lokalne vijesti

Grad Sveti Ivan Zelina je transparentnost dignuo na puno višu razinu od one koja je trenutno zakonski određena i uz uvid u sve gradske financije među prvima u Hrvatskoj omogućuje pristup do financijskih kartica građana putem NIAS sustava. Građanima je tako omogućeno da putem NIAS sustava (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav) pristupe svojim karticama i imaju uvid u komunalne, vodne i druge naknade.

„Grad Sveti Ivan Zelina već godinama od Instituta za javne financije dobiva najvišu ocjenu za transparentnost gradskog proračuna, a na ovaj način je omogućen još veći nivo transparentnosti i uvid u gradske financije od zakonski propisanog. Ono što je najbitnije, građani putem platforme Otvoreni grad imaju punu funkcionalnost i korisne usluge kojima mogu pristupiti putem računala, tableta i pametnih telefona“, istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Košćec.

Lokalne vijesti

Photo by: Grad Sveti Ivan Zelina

Platforma “Otvoreni grad” može se pronaći na web stranicama Grada Svetog Ivana Zeline: www.zelina.hr te direktno na poveznici https://zelina.otvorenigrad.hr. Usluge koje su dostupne građanima su:

  • iProračun – rješenje za prezentaciju podataka iz gradskog proračuna.
  • Otvoreni podaci – Pristup javno dostupnim informacijama – prikaz relevantnih statističkih, brojevnih i raznih drugih pokazatelja sistematiziranih na jednom centralnom mjestu.
  • iTransparentnost – transparentan uvid u poslovanje Grada. Pregled financijskog djelovanja te izdanih i zaprimljenih poslovnih dokumenata.
  • Financijske kartice – KARTICE GRAĐANA – Online pregled komunalnih, vodnih i drugih naknada.

Platformu je izradila tvrtka Libusoft Cicom d.o.o. i ubuduće će se nadograđivati novim uslugama.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak