Službeno otvorenje obilaznice kroz poduzetničku zonu Puhovec

Lokalne vijesti

Jedan od strateških projekata Grada Dugog Sela bio je završetak radova na izgradnji infrastrukture Poduzetničke zone Puhovec, vrijedne nešto više od 10 milijuna kuna.

U sklopu projekta izgrađena je obilaznica kroz poduzetničku zonu čije će se svečano puštanje u promet održati u četvrtak, 11. studenog 2021. godine, u 13:00 sati na križanju Gospodarske ulice i nove prometnice.

Tom će prigodom gradonačelnik Nenad Panian, uz prisustvo zamjenice Jasminke Kokot Bambić, te gradskih vijećnika i zaposlenika Grada, simbolično prerezati vrpcu i tako obilježiti završetak projekta. Obilaznicom kroz Poduzetničku zonu Puhovec spojene su ulica Bože Huzanića i Rugvička ulica, a izgradnjom dva nadvožnjaka rasteretit će se promet kroz sami centar grada. Osim prometnog rješenja, najveća korist obilaznice je veća atraktivnost Poduzetničke zone Puhovec  te integracija Poduzetničke zone Črnovčak za investitore i gospodarstvenike.

Lokalne vijesti

Projekt „Razvoj infrastrukture Poduzetničke zone Puhovec – Dugo Selo“ vrijedan je 10.046.275,75 kn, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Europskog fona za regionalni razvoj sa 5.522.798,76 kn. Uz sredstva EU, Grad Dugo Selo potpisao je i ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU vrijedan 1.486.907,37 kn, dok je Zagrebačka županija sudjelovala s dodatnih 200.000,00 kn. Ostalih 2.836.569,62 kn Grad Dugo Selo je osigurao iz vlastitih proračunskih sredstava.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak