Smart Family u vrtiću

U Dječjem vrtiću Medvjedići u Rugvici 8.  ožujka 2024. godine se održala edukacija o provedbi finskog modela promicanja zdravlja i djece – Smart Family.

Edukacija je održana pod pokroviteljstvom Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Edukacija će ove godine započeti u sklopu Tjedna zdravlja u vrtiću na kojem je sudjelovala zdravstvena voditeljica vrtića.

Voditeljice edukacije, Maja Lang Morović i Sanja Meštrić, prikazale su aktivnosti o načinu provedbe finskog modela u području promicanja zdravih stilova života i prevencije prekomjerne tjelesne mase u djece i obitelji.

Projekt Živjeti zdravo u DV Medvjedići, foto; DV Medvjedići

Na edukaciji je sudjelovala udruga Društvo „Naša djeca“ Zabok koja je dobrovoljna, nevladina, neprofitna, humanitarna i edukativna udruga građana, roditelja i prijatelja djece koja provodi programe akcije, aktivnosti i projekte za djecu i mlade grada Zaboka te se bavi promicanjem dječjih prava i aktivnostima i dječjeg sudjelovanja u zajednicama Zdravo i fino.

Cilj projekta je usvajanje znanja i stavova o važnosti pravilne prehrane, tjelesne aktivnosti u cilju prevencije debljine očuvanje i unaprjeđenje mentalnog zdravlja očuvanje spolnog i reproduktivnog zdravlja edukacijom mladih te  stanovnika svih dobnih skupina.

 

Više o projektu: https://zivjetizdravo.eu/category/zivjeti-zdravo-u-vrticu/

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak