7. Obrtnički forum Zagrebačke županije

Obrtnička komora Zagreb i Zagrebačka županija organiziraju 7. Obrtnički forum Zagrebačke županije na kojem će se raspraviti aktualnosti u sektoru obrtništva.

Forum je prilika na kojom se jednom godišnje rasprave brojne aktualne teme iz sektora obrtništva, prezentiraju i najave novosti i mogućnosti te da se daju naglasci na pozitivne trendove i izvedu zaključci o budućim koracima. Okupit će predstavnike resornih tijela javne uprave i samouprave, obrtnike i predstavnike srodnih suradnih tijela.

Forum je važan događaj za razmjenu ideja i iskustava među stručnjacima i dionicima u obrtništvu, a sudionici mogu pridonijeti oblikovanju politike i strategije za daljnji razvoj obrtništva. Ovogodišnji Forum održat će se

14. ožujka (četvrtak) 2024. godine s početkom u 13:00 sati

Kulturni centar za posjetitelje, Josipa Zorića 5, Dugo Selo

na kojem će uz predsjednika Obrtničke komore Zagreb Antuna Trojnara sudjelovati gradonačelnik Grada Dugog Sela Nenad Panian i izaslanik župana Zagrebačke županije Damir Fašaić, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove.

Ovogodišnja tema panela su EU fondovi – natječaji za obrtnike na kojem će se raspraviti o mogućnostima korištenja fondova EU, kako se prijaviti na natječaje i napraviti dobar projekt te koji su sve natječaji aktualni od strane lokalne i nacionalne vlasti za obrtnike.

Na panelu će sudjelovati predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar, pročelnik Ureda za gospodarstvo Zagrebačke županije Damir Fašaić, direktor Poduzetničkog centra Zagrebačke županije Marko Ignjatić, ravnatelj Uprave za industriju, poduzetništvo i obrt pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Robert Blažinović, konzultant za EU fondove Hrvoje Duk i obrtnik Ivan Leščić.

EU fondovi su ključni za obrtnike jer pružaju financijsku podršku za projekte poput modernizacije, inovacija i digitalizacije. Oni potiču konkurentnost, potiču otvaranje novih radnih mjesta te potiču razvoj novih poslovnih ideja. Također, podržavaju regionalni razvoj i pružaju prilike za edukaciju i usavršavanje, što doprinosi općem ekonomskom prosperitetu. Važan su resurs za razvoj, rast i konkurentnost obrtništva u EU, pružajući podršku obrtnicima u ostvarivanju njihovih poslovnih ciljeva i doprinoseći ekonomskom prosperitetu zajednice.

U prostoru Centra održat će se i zanimljiva izložba pod nazivom „Temelj države su obrtničke ruke“.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak