Turistička zajednica Zagrebačke županije osvojila nagradu za najbolji vinski film

Photo by:TZZŽ

Destinacijski film Turističke zajednice Zagrebačke županije, Okusi prije svega, koji gledatelje upoznaje s bogatom, eno-gastronomskom ponudom vinskih cesta na svečanoj dodjeli nagrada Zagreb Tour Film Festivala i u petak 14. listopada proglašen je najboljim vinskim filmom.

Photo by:TZZŽ

U konkurenciji 106 filmova i radova audiovizualne produkcije koja promovira turizam u aspektima turističke destinacije, stručni žiri kojeg čine relevantni domaći i svjetski stručnjaci, dodijelio je filmu Okusi prije svega nagradu najboljeg promotivnog turističkog filma u kategoriji eno-gastro turizma.

Photo by:TZZŽ

Destinacijski film Okusi prije svega pripremali smo s ciljem da našim gostima, posjetiteljima Zagrebačke županije približimo neraskidivu vezu vinskih cesta i gastronomije koja se ovdje njeguje stoljećima. Zagrebačka županija poznata je destinacija za uživanje u lokalnoj gastronomiji i svježim, autohtonim namirnicama koje prirodno nadopunjuju ponudu vinskih cesta. Iznimno smo ponosni što naš rad, u turističkoj zajednici Zagrebačke županije prati sjajne rezultate naših vinara, dobitnike brojnih međunarodnih priznanja za prepoznatljivu izvrsnost vina.“ Izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Uz finale Art & Tur festivala u Portugalu, ovom nagradom vinske ceste Zagrebačke županije, sami vinari ali i restorani i proizvođači domaćih proizvoda koji ih prate, ostvarili su prepoznatljivost u međunarodnoj konkurenciji najboljih turističkih filmova svijeta.

Photo by:TZZŽ

Priprema vinjaka, briga o vinovoj lozi prve ekološki certificirane vinarije Zagrebačke županije ili okusi tradicije – sve vas to čeka u najboljem vinskom filmu

Produkcija filma prepuštena je Martini Miličević, višestruko nagrađivanoj producentici turističkih filmova. „Glavni glumci u destinacijskom filmu Zagrebačke županije, sami su vinari. Bez pripreme, ponosno su stali pred kamere i pokazali ono istinsko što mogu ponuditi posjetiteljima. Smatram da je to i najiskreniji oblik promocije, doživljaj koji zaista očekuje svakog posjetitelja. Konceptualno htjeli smo pokazati kako destinacijski vinske ceste obuhvaćaju i nezaboravnu prirodu koja ih okružuje, bogatstvo svježih namirnica dobavljivih u uskom krugu županije te da je za istraživanje svijeta vina, potrebno samo krenuti.“

Film nas vodi kroz pripremu vinjaka obitelji Šoškić, proizvodnju iskrenih vina obitelji Tomac, inače prve ekološki certificirane vinarije na području Zagrebačke županije koja je nedavno završila s gradnjom impresivne nove vinarije. U filmu ćete vidjeti i bajkovitu kuriju Nespeš, na zelinskoj vinskoj cesti gdje se danas smjestila vinarija Litterarii. Nositelji tradicije vinskih cesta Zagrebačke županije su obitelji koje generacijama proizvode vina, poput vinarije Kos.

U vinogradarskoj kući Braje pratimo pripremu domaćeg plešivičkog copanjeka a slobodne domaće životinje na Žumberačkim obroncima podsjetnik su da iskrena vina Zagrebačke županije prati i izvornost namirnica koje se nađu na jelovnicima prepoznatih restorana.

 

Film možete pogledati na YouTube stranicama Zagrebačke županije.

 

Piše: M.T.

Prethodni članakSljedeći članak