U nedjelju svečano otvaranje nadvožnjaka K1

lokalnevijesti.hr

Prva vozila prijeći će ovog vikenda preko nadvožnjaka kod OŠ Ivan Benković. Naime, nadvožnjak i spojna ceste s Rugvičkom bit će svečano otvoreni uz prigodni program u nedjelju 23. travnja u 11:30 sati.

U12 sati nadvožnjakom će proći biciklisti u pratnji policije i vatrogasaca, prisutne će pozdraviti gradonačelnik Nenad Panian, predstavnici izvođača i predsjednik MO Dugo Selo – Jug Sven Jurec, koji je godinama bio izuzetno aktivan u ukazivanju na potrebu rješavanju ovog projekta i sve probleme građana „preko pruge“.

Izvršen je pregled dionice za puštanje kao građevinske prometnice. „Nakon otvaranja prometnica K1 će biti otvorena za sav promet prema jugu Dugog Sela, prema autoputu i Rugvici. Ovo je jedan od najvažnijih trenutaka u povijesti grada jer spajamo Dugo Selo. Taj nadvožnjak zvan čežnja tako će napokon izgubiti ovaj naziv, spojiti Dugo Selo, ubrzati protok prometa bez čekanja na rampama i omogućiti pristup gradskim sadržajima stanovnicima južnog dijela grada”, rekao je gradonačelnik Nenad Panian. 

Dovršetak čekaju još tri nadvožnjaka i dugoselska kolodvorska zgrada.

 

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak