Varaždinski Zavod za hitnu medicinu dobiva tri nova sanitetska vozila

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije bogatiji je za tri nova sanitetska vozila vrijedna oko milijuna kuna, a prilikom primopredaje vozila župan Anđelko Stričak u utorak je ustvrdio da će varaždinska Hitna imati jedan od najmlađih voznih parkova u državi.

Kako prenosi HINA, od milijun kuna vrijednih vozila 935 tisuća kuna su decentralizirana sredstva, a preostali novac osiguran je iz županijskog proračuna. Hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija, vojska, civilna zaštita, gorska služba zaštite i spašavanja su najbitnije sastavnice domovinske sigurnosti, napomenuo je Stričak.

“Svjedočimo unazad dvije, tri godine da Vlada premijera Plenkovića maksimalno posvećuje pažnju upravo tim sastavnicama. I mi kao županija vodimo maksimalnu brigu o dijelu koji je u našoj nadležnosti, a to je svakako Zavod za hitnu medicinsku pomoć”, istaknuo je. Dodao je da Zavod za hitnu medicinu raspolaže s 41 kombi vozilom, od toga 32 za sanitetski prijevoz, a devet za hitne medicinske intervencije. Stričak iznio i podatak da se sanitetskim prijevozom godišnje preveze oko 65 tisuća bolesnika i napravi 1,3 milijuna kilometara. Uz to, godišnje se zbog oko 10.500 hitnih intervencija napravi oko 230 tisuća kilometara.

Photo by: HINA

Kao cilj je naveo za dvije, tri godine doći do standarda da nijedno vozilo neće biti starije od deset godina. “U tom slučaju imat ćemo zasigurno jedan od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj”, zaključio je Stričak Ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec kazao kako na ovaj način ostaju u trendu popunjavanja voznog parka. Vozila imaju suvremenu opremu, imaju mekani medicinski ovjes, svake se godine dižu kriteriji za medicinsko zbrinjavanje ljudi i mi pratimo taj trend, izjavio je.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak