Završava vladavina Slobodne Fašničke Republike – sutra suđenje Princu Fašniku

Sutra se sudi Princu Fašniku! Nakon dva vikenda ludih zabava završava vladavina Slobodne Fašničke Republike!

Stiže Pokladni utorak, zadnji dan pokladnog razdoblja prije Pepelnice, odnosno Čiste srijede, koja označava kraj fašničkog ludiranja i početak Korizme. S njim završava i 198. Samoborski fašnik, jedna od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske i šire.

Sutra, 13. veljače , na glavnoj pozornici na Trgu Fašničkih velikana završni program započet će u 19 sati fašničkom povorkom. Fašnički vlastodršci dodijelit će nagrade Srakino gnezdo za najmaštovitije fašnički uređen ugostiteljski objekt, Fašničke galge za dugogodišnji doprinos očuvanju i njegovanju tradicije Samoborskog fašnika, veliki pehar Fašničke lige prvaka te nagrade za najbolje mjesne odbore. Također će se predstaviti, odabrati i nagraditi najbolje pojedinačne i grupne maske.

Kako i nalaže fašnička tradicija za sve loše što nas je zadesilo u protekloj godini te kako bi se osiguralo da period pred nama bude bez negativnih utjecaja, osuđen, a zatim i skuren bit će Princ Fašnik. No, nikad se ne zna, možda ga Fiškal po prvi put u povijesti uspije obraniti od silnih optužbi i spasiti od galgi.

Za spektakularnu završnicu na Trgu fašničkih velikana nakon spaljivanja Princa Fašnika pobrinut će se Severina, a u fašničkom šatoru od 22:30 sati LET 3.

Na Pokladni utorak ugostitelji imaju produljeno radno vrijeme do 4 sata, a parking je besplatan od 15 sati.

Dođite s obitelji i prijateljima te zajedno uživajte u nezaboravnom 198. Samoborskom fašniku.

Detaljni raspored događanja pronađite na www.fasnik.com.

 

Piše: WK

 

Prethodni članakSljedeći članak