„Zaželi – kod kuće je najljepše“ u Rugvici – javite se

Općina Rugvica je potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Zaželi – kod kuće je najljepše“. Projekt se provodi prema Javnom pozivu na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – prevencija institucionalizacije“. Projekt će se provoditi 36 mjesec, a njime će se zaposliti 7 pružatelja usluga potpore i podrške za minimalno 42 krajnja korisnika u nepovoljnom položaju na području Općine Rugvica u Zagrebačkoj županiji.

Svrha projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom na području Općine Rugvica. Opći cilj projekta je doprinos povećanju socijalne uključenosti i prevenciji institucionalizacije ranjivih skupina na području RH osiguravanjem dugotrajne skrbi. Očekivani rezultat projekta je pružena usluga potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom. Ukupna vrijednost projekta: 336.000 EUR, a razdoblje provedbe  od 03.04.2024. do 02.04.2027.

U sklopu projekta Općina je raspisala javni poziv starijim osobama (65+godina) i/ili odraslim osobama s invaliditetom (18+ godina) s područja Općine Rugvica da se, ukoliko su zainteresirane, uključe u projekt kao korisnici.

Usluge koje će se pružati korisnicima kroz projekt su pomoć u organiziranju prehrane, obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene ili druga specifična pomoć.

Uvjeti i način prijave su dostupni ovdje.

Prijava sa potrebnom dokumentacijom se može poslati poštom ili predaje osobno u Općini  od 13.05.2024. do popunjenosti
(42 korisnika). Prijave se mogu podnositi cijelo vrijeme trajanja provedbe projekta, odnosno do 02.04.2027. godine, kako bi se u tijekom provedbe projekta prijavitelji mogli naknadno uključivati u projekt, ako se za to ukaže mogućnost.

 

Piše: WK

Prethodni članakSljedeći članak