Obilježavanje svetkovine sv. Florijana u Svetoj Nedelji

Povodom dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec primio je 5 svibnja 2023. predstavnike Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje.

Gradonačelnik Dario Zurovec tom je prigodom dodijelio priznanje za  Vatrogasca godine. „Moram priznati da mi je obilježavanje ovog dana jedan od najdražih dijelova ovoga posla i drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju. Zahvalio bih našim vatrogascima koji rade i više nego dobar posao, također bih pohvalio sve vas i zahvalio se na sudjelovanju i silnom trudu. Nadam se da će biti čim više ovakvih prigoda, a što manje intervencija kojih i dalje ne fali “, istaknuo je.

Photo by: Grad Sveta Nedelja

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje Ivica Petravić također  se zahvalio gradonačelniku na prijemu.“ Kako to biva na dan našeg zaštitnika, sjetimo se što je sve bilo u prošloj godini, što se sve radilo. Prošla godina se pokazala zaista radnom za nas, što se tiče članstva i naših aktivnosti bili smo prisutni u gradu, a i šire, kako u radnom djelu, tako i u onom natjecateljskom. Imamo jako dobre plasmane i zahvaljujem se svima! Čestitam na potpori koju pružate našoj vatrogasnoj zajednici. Zahvaljujem se gradonačelniku i  Gradu s kojima imamo jako dobar odnos i koji nas prate u svakom koraku te njihovoj uslužnosti i dostupnosti.“

Zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ivan Štimac također se osvrnuo na proteklu godinu, Zahvaljujem se gradonačelniku što nas je ugostio na naš dan. Želim svim vatrogascima čestitati njihov dan, i našu svetkovinu Svetog Florijana. U prošloj godini imali smo gotovo 170 intervencija, preko 700 ostalih operativnih aktivnosti što znači da svakodnevno pomažemo ljudima u nekoj ugrozi pa tako i Sveta Nedelja radi na dostavi pitke vode, vatrogasnim vježbama i sve ostalo što se uklapa u operativne aktivnosti. Hvala svima što odvajate svoje slobodno vrijeme u dobrovoljnim vatrogasnim društvima, svim zapovjednicima i predsjednicima što rade za svoja naselja.

Photo by: Grad Sveta Nedelja

Kao i svake godine dodjeljuje se  nagrada za vatrogasca godine pa tako je ove godine Ivan Lacković član DVD Sveta Nedelja  proglašen  vatrogascem godine Grada Svete Nedelje. Nagrada je dodijeljena za kompletan rad u cijeloj karijeri i trud u vatrogasnoj zajednici koji je pokazao da se može vatrogasac može biti od mladosti pa do starosti.

Dočasnik DVD-a Sveta Nedelja  Ivan Lacković – Dugi kako ga od milja zovu kolege dobio je i zahvalnicu Grada Svete Nedelje za sveukupni rad i zasluge za promicanje vatrogastva na području Svete Nedelje.

 Jako sam iznenađen ovom nagradom jer meni vatrogastvo znači sve, u njemu sam još od kad sam klinac bio, a već 26 godina sam ponosan barjaktar u VZG-a. U svojoj vatrogasnoj karijeri bilo je puno lijepih trenutaka i ne mogu izdvojiti najljepši jer svaki trenutak je posebna priča za sebe. Ne planiram se prestati baviti vatrogastvom, ova nagrada me motivirala da idem dalje dok god me zdravlje posluži rekao nam je Ivan Lacković-Dugi.

 

 

Piše: W.K.

Prethodni članakSljedeći članak