Grad Bjelovar u idućih nekoliko godina želi ostvariti energetsku neovisnost

Lokalne vijesti

Photo by: Facebok Dario Hrebak

Bjelovaru je službeno odobren geotermalni projekt vrijedan 3,4 milijuna eura, financiran od strane norveškog i islandskog fonda. Riječ je o projektu ”Povećanje kapaciteta za proizvodnju geotermalne energije – Infrastrukturni radovi na bušotini Korenovo GT–1 kojim će se dodatno istražiti i formirati bušotina.

“Ovo je povijesni dan za Grad Bjelovar! Mislim da još uvijek nismo svjesni koliko je ovaj projekt važan, pogotovo u svjetlu ludovanja cijena energenata. Grad Bjelovar ide u smjeru da u idućih nekoliko godina osigura energetsku samodostatnost i neovisnost cijelog grada. Što se tiče konkretnog projekta, Bjelovar ima potencijal da napravimo još tri do četiri ovakva projekta kojima bismo grijali grad. S ovim projektom planiramo izgraditi toplanu koja će grijati gospodarsku zovu Veliko Korenovo, Bjelovarski sajam, Bjelovarske toplice i buduće plastenike”, prenosi izjavu gradonačelnikaga Grada Bjelovara Daria Hrebaka portal bjelovar.live.

“Već imamo i potencijalne investitore koji žele takvu vrstu energije koristiti za visokoprofitabilnu poljoprivrednu djelatnost uzgoja povrća. Pokušajte samo zamisliti 80 hektara zemlje pored brze ceste za koju će energenti biti praktički besplatni. Ovo je i poruka svim poduzetnicima koji žele ulagati u Hrvatsku ali možda nisu ni sami još sigurni točno gdje. Neka slobodno dođu u Bjelovar jer će njihova kuna ovdje vrijediti više i višestruko će im se isplatiti ulaganje. Također sam siguran da će u idućih 10 godina poslovna zona će biti puna”, prenosi bjelova.live.

Prethodni članakSljedeći članak