U knjizi “MALI ALI VELIKI” radovi rugvičkih mališana

Lokalnevijesti.hr

Dvogodišnji projekt dobio je svoju krunu – knjigu MALI ALI VELIKI.

Knjiga je puna dječjih crteža, pjesama , priča i promišljanja o talentima  voditeljice projekta novinarke i spisateljice Tine Primorac čiji je cilj bio potaknuti djecu da svoje talente povežu s pozitivnim djelovanjem u društvu. Naslov knjige MALI ALI VELIKI djeci šalje poruku da iako su još uvijek mali, imaju moć stvarati pozitivne promjene u društvu, a njihova najveća snaga leži u razvijanju prirodnih darova koje imaju.

Knjiga je zanimljiva i roditeljima jer je za njih pripremljen poseban kutak u kojem stručnjaci objašnjavaju kako prepoznati i razvijati dječje talente i interese.  U  knjizi se nalazi i igra kroz koju  dijete može prepoznati svoje talente. Knjigu je stvaralo  59 učenika iz čitave Hrvatske, ali i iz BiH. Knjiga sadrži likovne i literarne radove sedmero učenika iz OŠ Rugvica (Magdalena G., Maja M., Robert Š., Iva B., Tia P., Ivao M., Matej M.) koji su radili pod mentorstvom učiteljice Danijele Klajn.

Knjiga je humanitarna, a tiskanje  knjige sponozorirali su ljudi koji su odvojili novčana sredstva kako bi knjiga ugledala svjetlo dana.Osim tiskane knjige objavljena je i e-book (elektronička knjiga). Sav prihod od prodaje knjiga odlazi za obnovu petrinjske knjižnice koja je stradala u velikom potresu. Njihova je knjižnica sada smještena u kontejnerima i naziva se prvom hrvatskom kontejnerskom knjižnicom.

Mali ali veliki, foto: Paresia.hr

Humanitarna tiskana knjiga za obnovu dječjeg odjela knjižnice u Petrinji moći će se nabaviti na promocijama koje će biti organizirane u 7 gradova RH (Zagreb, Varaždin, Rijeka, Zadar, Novska, Požega, Petrinja), a može se preuzeti i digitalno izdanje knjige na https://paresia.hr/mali-ali-veliki/

Knjiga se dobiva uz donaciju koja se izravno uplaćuje petrinjskoj knjižnici putem QR koda.

„Ovo je poruka za sve nas velike koji imamo dužnost prenijeti malenima poruku o njihovim vrijednostima, o tome da  njihovim rukama leže dobra rješenja, u glavama briljantne ideje, da imaju moć za promjene, konkretne korake i pozitivne pomake.” Tina Primorac, voditeljica projekta.

 

Piše: WK/OŠ Rugvica

Prethodni članakSljedeći članak