Za Noć muzeja u Dugom Selu predstavljanje slikovnice “Martina u zemlji sv. Martina”

Lokalne vijesti

Sedamnaesta po redu Noć muzeja, čija je tema Muzeji – između stvarnog i digitalnog, održat će se 28. siječnja u uvjetima koji su više-manje slični onima od prošle godine. Devetu godinu ovoj velikoj manifestaciji svojim se sadržajem pridružuje i Dugo Selo, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta.

Program uključuje predstavljanje slikovnice pod nazivom „Martina u zemlji sv. Martina”, izložba crteža iz slikovnice te projekciju videa na temu slikovnice. Zanimljivu knjigu ilustrirao je akademski slikar Robert Samardžić, a tekst je napisao Nenad Haleuš Mali, profesor povijesti i filozofije. U slikovnici je prikazana povijest Grada Dugoga Sela, Općine Rugvica te Općine Brckovljani. Izložba i predstavljanje počinje u 18 sati u velikoj dvorani POU-a Dugo Selo. Cjelokupno događanje trajat će do 22 sata, ulaz je slobodan.

Osim promocije tiskanog izdanja, digitalnim putem, na mrežnim stranicama POU-a te webu „Dugoselske kronike“ bit će predstavljen video u kojem o znamenitostima i zanimljivostima svog kraja govore djeca. Tako o Dugom Selu govori Perun Dopuđa Novotni, učenik 2.b razreda OŠ Ivan Benković, učiteljica Sofija Štefanac Klobučar; o Brckovljanima Tijana Varešković, učenica 3.b Područne škole Lupoglav, učiteljica Danijela Knežević; o Rugvici Lucija Rumenčić iz 5.b OŠ Rugvica, razrednica Senka Vukoja.

Piše D.Š.

Prethodni članakSljedeći članak